Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2013. Július 25. 14:12, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-kormány megduplázta az államadósságot

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-kormány megduplázta az államadósságot

Mióta Magyarország szakított a Gyurcsány-Bajnai-korszak szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikájával, az államadósság csökkenő pályára állt.

Reagált a Fidesz csütörtökön arra, hogy az MSZP-s Burány Sándor azt közölte: kétezer milliárd forinttal nőtt az államadósság a kormányváltás óta.
A szocialista politikus sajtótájékoztatóján - az Eurostat adataira hivatkozva - kijelentette: az Orbán-kormány ezen a téren is elbukta a szabadságharcot.
"Egyedül a baloldal bukott meg az államadósság- és a munkanélküliségi küzdelemben, mert a Gyurcsány-Bajnai-kormány ahelyett, hogy küzdött volna ellenük, megduplázta mind az államadósságot, mind a munkanélküliséget" - írta Burány Sándor szavaira válaszul a Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A kormánypárt szerint miután az Európai Bizottság és a nemzetközi elemzők is sorra ismerik el Magyarország teljesítményét, a szocialisták minden jel szerint tudatosan próbálják félrevezetni az embereket.
Hangsúlyozták: amióta Magyarország szakított "a Gyurcsány-Bajnai-korszak szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikájával", az államadósság csökkenő pályára, az ország pedig pénzügyileg saját lábára állt, és az európai országokéval ellentétben kedvezően alakul a foglalkoztatási trend.
Éppen az ellenkező irányba tart tehát az ország, mint a szocialisták idején, amikor az államadósságot és a munkanélküliséget megduplázták, "és olyan felelőtlenül költekeztek, hogy miattuk 9 éven át túlzottdeficit-eljárás alatt állt az ország" - írta közleményében a Fidesz.
Reagálásukat azzal zárták, hogy az államadósság évközben hullámzik, annak valós mértékét az idén esedékes törlesztőrészlet, valamint a jövő évi törlesztőrészlet esetlegesen előrehozott kifizetése után lehet látni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 09:31, szerda | Belföld

Katasztrófajelenetek Tolnában, sárfolyam sodorta el az autókat

Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután.

2023. Június 07. 07:00, szerda | Belföld

Augusztus végén megnyílik a felújított Corvin áruház Budapesten

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló kedden ünnepélyes keretek között került le az épületről.

2023. Június 07. 06:58, szerda | Belföld

Álhír, hogy egy magyar KFOR katonának irányított véradásra lenne szüksége

Egyik sérülttel kapcsolatosan sem merült fel eddig szakmai igény irányított véradásra.

2023. Június 06. 14:37, kedd | Belföld

Több mint 150 millió forintnyi hamisított terméket, köztük LEGO-játékot foglalt le a NAV

Hamis LEGO-játékot, szabadidőruhákat és partiszetteket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a 153 millió forint értékűrakományra az M43-as autópályán egy bolgár rendszámú kamionban ellenőrzésekor bukkantak.