Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 11. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Figyelem: már csak néhány napig igényelhető a mikrovállalkozások támogatása!

Figyelem: már csak néhány napig igényelhető a mikrovállalkozások támogatása!

Július 15-ig lehet támogatási kérelmeket benyújtani mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A támogatás célja a vidéki térségekben új mikrovállalkozások alapítása, illetve a működők műszaki-technológiai fejlesztése, a versenyképesség növelése, munkahelyek megtartása és újak létrehozása érdekében.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból finanszírozott támogatás éves keretösszege 7 milliárd forint.

Hátrányos helyzetű területeken megvalósuló fejlesztés esetén a kiadások 65%-a támogatható, egyéb területen 60%, de támogatást egy ügyfél legfeljebb 35 millió forintig vehet igénybe.

Az MVH felhívja figyelmet arra, hogy a támogatás részletes feltételeiről szóló 33/2011. (IV.28.) VM rendelet 2011. július 3-án hatályba lépett módosításával támogathatóvá vált a NACE REV. 2. 11 alágazat szerinti italgyártás, a 11.02 (Szőlőbor termelés) és a 11.03 (Gyümölcsbor termelés) alágazatok kivételével, továbbá támogatás igényelhető jármű javításhoz kapcsolódó beruházásokhoz is.

A támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal regionális illetékességű kirendeltségeire kell benyújtani, melyek listája megtalálható a hivatal honlapján. A kérelmek beérkezése után az MVH pontozási rendszer és a rendelkezésre álló keretösszeg alapján határoz a támogathatóságról. További információk a 87/2011 (VI.3.) számú MVH Közleményben olvashatók.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni