Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2023. Május 31. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Figyeljen a motoros, figyeljen a motorosra!

Figyeljen a motoros, figyeljen a motorosra!

Az elmúlt hetekben több motoros is balesetet szenvedett. Felhívást adott ki a rendőrség.

A győri rendőröket az elmúlt 24 órában tizenkettő közúti közlekedési balesethez riasztották, amelyek közül két esetben motorkerékpáros sérült meg.

Egy 47 éves helyi férfi közlekedett személygépkocsijával Győrben, a Lomnic utcában 2023. május 30-án 7 óra 40 perc körül. A Nagy Imre utca kereszteződéséhez érve, az „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla ellenére a gépjárművel nem biztosított elsőbbséget a Szigethy Attila utca irányából motorkerékpárral érkező 19 éves győri fiatalembernek, és őt elütötte.

Győrszemere felől Tényő irányába közlekedett segédmotoros kerékpárjával a 83127-es számú úton egy 16 éves téti fiatal 17 óra 10 perc körül. Egy erősen jobbra ívelő útkanyarulatban a sofőr a motorral kisodródott a füves útpadkára, ahol egyensúlyát elveszítette, és a járművel elesett.

A balesetek során mindkét motorkerékpáros férfi megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A fenti esetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Kérjük a közlekedés résztvevőit, a balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

A motorkerékpárral közlekedők:

  • Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.
  • A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
  • Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
  • Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

Agépjárművezetőkfigyelmét felhívjuk, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Legyenek türelmesek, toleránsak, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is minden esetben tartsák be!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 16:00, szombat | Helyi

Gyógyító ételek

Ismeretterjesztő előadás, ételkóstolás és vásár.

2023. Szeptember 30. 13:00, szombat | Helyi

40. születésnapját ünnepelte a Castrum SC Kapuváron

Szamuráj kardokat kaptak ajándékba az egyesület európa bajnoki érmes versenyzői.

2023. Szeptember 30. 09:00, szombat | Helyi

Az Országos Könyvtári Napok csornai programjai

Minden nap más program

2023. Szeptember 29. 16:00, péntek | Helyi

Beszélj róla!

Merj segítséget kérni, és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdesz!