Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Június 09. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelmetlen kerékpárosok okoztak baleseteket

Figyelmetlen kerékpárosok okoztak baleseteket

A rendőrség felhívása a balesetek elkerülésére.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, az Árpád úton, 2021. június 7-én 11 óra 45 perckor. Egy 65 éves szlovák férfi közlekedett kerékpárral a Fehérvári út felől, az Árpád út irányába. Haladása során a Szent István út felőli gyalogos-átkelőhelyre úgy hajtott rá, hogy figyelmen kívül hagyta a fényjelző készülék tilos jelzését, amelynek következtében a Szövetség utca felől, a Szent István út irányába a fényjelző készülék szabad jelzésére elinduló személygépkocsinak ütközött. A baleset során a biciklis megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Mosonmagyaróváron, az Erkel Ferenc utcában, 2021. június 7-én 11 óra 40 perckor. Egy 73 éves helybéli férfi közlekedett kerékpárral a Móra Ferenc utca felől, az Erkel Ferenc utca irányába. Az úttestet keresztező kerékpárúton haladva, az "Állj! Elsőbbségadás kötelező" jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta és egy jobbról érkező személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

A biztonságos közúti közlekedés elengedhetetlen feltétele a kerékpárosok esetében is a közlekedési szabályok pontos ismerete és azok megtartása. Egyre gyakoribb, hogy a biciklista a gyalogos-átkelőhelyen a kétkerekűt hajtva halad át. Ez nemcsak szabálytalan, de balesetveszélyes is, ezért a kerékpárosnak, ha a közúti jelzésből más nem következik, járművéről le kell szállnia és azt tolva – a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint – kell az úttesten áthaladnia.

A gépkocsival közlekedők a gyalogos-átkelőhelyek közelében figyelmesen és körültekintő módon vezessenek! Minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat! A járművezetők mindig az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel és figyelemmel vezessék gépjárműveiket!

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.