Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Június 01. 13:33, szerda | Belföld
Forrás: mti

Film készült a magyar válogatott Eb-re jutásáról

Film készült a magyar válogatott Eb-re jutásáról

Egy nappal a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt, jövő csütörtökön mutatják be a TV2-n a Magyar csapat - \". még 50 perc\" című dokumentumfilmet, amely a magyar válogatott kijutását dolgozza fel.

Muhi András Pires filmje a legutóbbi világbajnoki sorozat végétől, Egervári Sándor irányításától Dárdai Pál és Bernd Storck szövetségi kapitányságán át eleveníti fel a kontinensviadal selejtezőit, majd a Norvégia elleni sikeres pótselejtezőt, amellyel 44 év után jutott ki ismét Európa-bajnokságra a magyar válogatott.

"Az volt az alapkoncepció, hogy ne propagandafilm, hanem a kulisszák mögötti világot bemutató alkotás legyen, ahová nagyon ritkán pillanthatnak be a nézők" - mondta a mű rendezője és operatőre, Muhi András Pires a film szerdai sajtóvetítésén. Hozzátette, az alkotás a válogatottról és nem a magyar labdarúgásról szól. - "Az Európa-bajnokságon már nem folytatom a forgatást, a kijutás volt a misszió."

Muhi kifejtette, a dramaturgia kilenc mérkőzésre van felfűzve, a film 250 óra nyersanyagból állt össze, amelyeket tíz országban 90 nap alatt vettek fel.

"A sorozatban többször dőltek el mérkőzések az utolsó percekben. A csapat a pótselejtezőre érett meg annyira, hogy megértse, a félidőtől nem negyvenöt, hanem ötven percig kell koncentrálni" - hangsúlyozta Muhi a cím kapcsán.

"Pár napig furcsa volt a kamera, de a felvételeken látszik, hogy a mérkőzéseken mekkora a tét, milyen nagy a nyomás a játékosokon, így a kamera nem befolyásolta a viselkedésünket" - fejtette ki a kapus Bogdán Ádám, aki a selejtezők során tagja volt a válogatott keretnek. Hozzátette, a filmben jól látszik, hogy a világbajnokságról való lemaradás szomorú tapasztalataira építkezve harcolta ki az együttes az Eb-részvételt.

A közel másfél órás filmet jövő csütörtökön 21 óra 20 perctől tűzi műsorára a TV2.

A magyarok csütörtökig az ausztriai Leogangban készülnek, majd szombaton 18 órától a világbajnok német csapattal találkoznak Gelsenkirchenben. Az Eb-n június 14-én elsőként Ausztriával csapnak össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, végül 22-én Portugália lesz az ellenfelük Lyonban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.