Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Október 31. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fokozott tevékenységet folytatnak az oroszok az európai légtérben

Fokozott tevékenységet folytatnak az oroszok az európai légtérben

Kedd délután óta fokozott tevékenységet folytat az orosz légierő az európai légtérben, az Északi-, a Keleti- és a Fekete-tenger fölött - közölte a belgiumi Monsban működő európai NATO-parancsnokság. Az atlanti szövetség összesen 26 orosz katonai gép gyakorlórepülését észlelte. A NATO bírálta, hogy az orosz fél nem adott tájékoztatást a repülési tervekről.

Az Északi- és a Keleti-tenger fölött nagy hatótávolságú, stratégiai bombázók is feltűntek. Egyes orosz gépek megközelítették a brit légteret, illetve kirepültek az Atlanti-óceán fölé, és délre fordulva, megközelítették Portugália nyugati partjait.

A NATO bírálta, hogy az orosz fél nem adott tájékoztatást a repülési tervekről a polgári légi irányítási hatóságoknak, és a katonai repülések végrehajtása során sem vette fel velük az összeköttetést. Az orosz katonai gépek egy része ki is kapcsolta a transzpondert, azt a berendezést, amely automatikusan jeleket bocsát ki repülés közben, hogy az irányító tornyok azonosítani tudják a gép lajstromozását, típusát. A transzponder kikapcsolása veszélyforrás lehet a civil légi forgalom számára - figyelmeztetett a NATO.

Néhány héttel ezelőtt NATO-közlés szerint egy orosz felderítő repülőgép hatolt be Észtország légterébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.