Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2016. Október 31. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Fokozottan ellenőrzi a piacokat a NAV

Fokozottan ellenőrzi a piacokat a NAV

A nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a következő hetekben ellenőrzi a piacokon, vásárcsarnokokban árusítókat. A revizorok elsősorban a nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják Győr-Moson-Sopron megyében is. Az önkéntes jogkövetés elősegítésére a NAV előzetesen felhívja az érintettek figyelmét a fokozott ellenőrzésre.

A NAV munkatársainak folyamatos jelenlétére számíthatnak a vállalkozások a megyei vásárokon, piacokon. A tapasztalatok szerint ugyanis míg az online pénztárgépre kötelezetteknél csökkent a mulasztók száma, addig a kitelepüléseken a kiszabható akár egymillió forintos bírság ellenére még mindig többen kockázatnak, és nyugta nélkül adják termékeiket. A nyári ellenőrzéssorozat alatt Győr-Moson-Sopron megyében a nyugtaadás elmulasztása az esetek nyolcvanöt százalékában piacokhoz, vásárokhoz kötődött.

Az ellenőrzésekre munkaidőtől függetlenül bármikor lehet számítani. A NAV az előzetes kockázatelemzés és a revizorok helyszíni megfigyelése alapján kiválasztott vállalkozásokat vizsgálja.

A kereskedőknek ideiglenes kitelepüléseken nem kötelező online pénztárgépet használni, de kézzel kiállított nyugtát vagy számlát ilyenkor is adni kell a vásárlóknak. Az egyébként pénztárgépet üzemeltetőknek a kitelepülésen kiállított kézi nyugták adatait nem kell utólag rögzíteniük a pénztárgépben, de a könyvelésben természetesen szerepeltetni kell.

A NAV honlapján „A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai” című információs füzetben bővebb információt találnak az érintettek, illetve segítséget kérhetnek adókötelezettségeik szabályos teljesítéséhez a +36-40/42-42-42-es telefonszámon és a NAV ügyfélszolgálatain.

Címkék: adó, nyugta, piac, vásár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Február 25. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Február 25. 13:00, vasárnap | Helyi

Az eddigi csúcs 15.000 vadlúd volt a Hanság vizes élőhelyein

Folyamatosan figyelik és számlálják a vonuló vízimadarakat.

2024. Február 25. 09:00, vasárnap | Helyi

Felújítják Bágyogszováton a régi posta épületét

Szolgálati lakást és üzlethelyiségeket alakítanak ki.