Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Október 15. 14:25, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

A műkörmösök már nem csak bérlői, hanem tulajdonosai lesznek az állami földeknek

A műkörmösök már nem csak bérlői, hanem tulajdonosai lesznek az állami földeknek

Ez nem privatizáció, hanem földlopás.

Ma délelőtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal előtt tartott sajtótájékoztatót Beke Károly az MSZP elnökségi tagja, a Győr-Moson-Sopron megyei szervezet elnökhelyettese.

- Lázár János és Fazekas Sándor miniszterek már többször nyilatkozták, hogy Győrben indul az állami földek értékesítése. Azért jöttem, hogy megnézzem, valóban elindul-e, és betartják-e a jogszabályokat.- kezdte Beke Károly. Amit eddig láttunk, abból egyértelműen látszik, hogy itt nem az állami tulajdonú földek privatizációját készítik elő, hanem egy nagy fideszes földlopást.

"A vidéken élők számára visszafordíthatatlan, végzetes következménnyel járna, ha az állami földeket eladná a kormány."- állította Jakab István még 2007. július 27-én Polgári Szemle című folyóiratban. Ma pedig lelkifurdalás nélkül asszisztál a kormány akciójához, és kész listái vannak azokról az egyhetes aranykalászos tanfolyamot végzett "gazdákról", műkörmösökről, ügyvédekről, akik majd a földek tulajdonosai lesznek.

Ellenzéki pártként minden lehetséges eszközt felhasználunk ennek a szégyenletes tervnek a megakadályozására, vagy legalábbis a végrehajtás megnehezítésére. Október 26-án az MSZP kezdeményezésére parlamenti vitanap lesz az állami földek ellopásáról, az ellenzéki pártokkal közösen az Alkotmánybírósághoz is fordultunk. A parlamentben eseti bizottság felállítását kezdeményeztük, ami folyamatosan ellenőrizheti, kik és hogyan jutnak földhöz, a kiírásokat és az árveréseket a törvényeknek megfelelően tartják-e? A FIDESZ már most leleplezi magát és aljas hátsó szándékait, ha a parlamentben nem szavazza meg az eseti bizottság felállítását.

Eddigi tapasztalatunk az, hogy még a saját maga által állított szabályokat is semmibe veszi a kormány. Hajdú-Biharban például az előírt piaci ár + 10% ár helyett bőven a piaci ár alatt hirdették meg a földeket. Itt Győr-Moson-Sopronban sem jobb a helyzet. Bár ki kellene függeszteni az árveréseket, a Kormányhivatal hirdetőtábláján egy ilyet sem láttam.

Mindenhol azt várjuk el az MSZP helyi vezetőitől, Győrben, Mosonmagyaróváron, Csornán, Kapuváron, Sopronban is, hogy vegyenek részt az árveréseken, nézzék meg, írják fel, kik azok a fideszes strómanok, akiknek a kezére játsszák a földeket.Ígérjük, hogy kormányra kerülve visszavesszük állami tulajdonba a csalárd módon átjátszott állami földeket.- zárta tájékoztatóját Beke Károly.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.