Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 25. 08:20, szombat | Belföld
Forrás: mti

Fölszállott a páva - Újabb hat produkció jutott a középdöntőbe

Fölszállott a páva - Újabb hat produkció jutott a középdöntőbe

Újabb hat produkció jutott a Fölszállott a páva 5. évadában a középdöntőbe a péntek esti második, a Duna televízióban élőben közvetített elődöntőből.

A zsűri döntése alapján a középdöntőben folytathatja a versengést a Pendely Énekegyüttes, az Ördöngös Zenekar, szóló tánc kategóriában Fodor Mátyás, a táncegyüttesek közül pedig a Kalotaszeg Legénytársulat. Rajtuk kívül szabadkártyát kapott a zsűritől Glonczi Rodrigo és a Nógrád Táncegyüttes, így ők is a továbbjutók között vannak.

A pénteki adás extra produkciója Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó volt.

A Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban 4 kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek. Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorának elődöntőiben minden kategóriából 3-3 produkciót láthatnak a nézők.

A zsűri a 4 kategória legmagasabb pontszámot elért versenyzőit juttatja tovább, összesen 4 produkciót, azonban további kettő is továbbjut a középdöntőbe, őket a zsűri a műsor végén szabadkártyával ajándékozza meg. A 6 továbbjutó produkció a középdöntők során már a nézők szavazatára is számíthat.

A Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

A Fölszállott a páva műsorvezetői Novák Péter és Morvai Noémi.

Illusztráció. MTI-fotó: Honéczy Barnabás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.