Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2023. November 27. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Folyamatosan munkában a tűzoltók

Folyamatosan munkában a tűzoltók

A 47. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvenkét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hatan sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.

Családi házzal egybe épített, ötven négyzetméteres melléképület húsz négyzetméteres helyisége teljes terjedelmében égett hétfő délután Lébényben, az Andy Endre utcában. A tüzet a lébényi és a győri hivatásos tűzoltók fékezték meg. Az egységek átvizsgálták a lakóépület padlásterét, amelyre a tűz nem terjedt át. A helyiségben található gázkazán, valamint a ház fűtési rendszere és vízvezetékei megsérültek a tűzben, ezért a hat lakó rokonokhoz költözött. Az eset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt egy szárítógép tegnap kora este Győrben, a Jávor Pál utcában, egy sorházi ingatlan felső szintjén. A város hivatásos tűzoltói visszahűtötték a gépet és átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant. A lakásban négyen voltak a tűz keletkezésekor, ők időben kimenekültek, nem sérültek.

Kigyulladt egy kazán mellett tárolt benzines kanna miközben a tulajdonos begyújtott kedden délután Tényőn, a Győri utcában. Az égő kannát a tulajdonos egy műanyag vizes hordóba dobta, amely szintén meggyulladt. A győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.

A Győr és Bakonyszentlászló között közlekedő, üres személyvonat egy autóval ütközött csütörtök reggel Bakonygyirótnál. Az autóban ketten utaztak, egyikük kiszállt a járműből a tűzoltók kiérkezésére, azonban a másik embert a pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók feszítő vágóval szabadították ki a roncsok közül. Mindkét utast súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A vasúti közlekedés mintegy három és fél órán keresztül szünetelt az érintett vonalon.

Villanytűzhely elektromos vezetékei és annak burkolata égett péntek délután egy társasházi lakásban, Győrben, a Korányi Frigyes téren. A lakók ételt főztek, amikor a tűz keletkezett, mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek már lángolást, illetve füstöt nem tapasztaltak.

Két személyautó frontálisan ütközött szombat délután Gyömöre és Tét között. Az egyik jármű az ütközés következtében az árokban állt meg. A pápai hivatásos, valamint a téti és a győrszemerei önkéntes tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a roncsok közül, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik megállapították, hogy a sérült elhalálozott. Az érintett szakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt.

Egy kisbusz árokba hajtott, majd az oldalára borult vasárnap kora délután az M1-es autópálya 106-os kilométerénél, Győrszentiván térségében, a főváros felé vezető oldalon. Az autóban négyen utaztak, hárman kiszálltak a tűzoltó egységek kiérkezésére, egy embert pedig a győri hivatásos és a győrszentiváni önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 16:00, kedd | Helyi

Figyeljünk a motoron! Figyeljünk a motorosokra!

A megyében februárban számos személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt motorkerékpárosok részvételével.

2024. Február 27. 13:00, kedd | Helyi

Az ismeretlen sofőr letörte a sorompó rúdját, majd elhajtott

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2024. Február 27. 09:00, kedd | Helyi

Gardrób vásár Fetődön

Előzetes regisztráció szükséges.