Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2014. Május 17. 14:14, szombat | Belföld
Forrás: Becsei Dávid / fotó: szegediborfesztival.hu

Folyik a bor, folyik a XX. Szegedi Borfesztivál - VIDEÓVAL

Folyik a bor, folyik a XX. Szegedi Borfesztivál - VIDEÓVAL

Megnyílt a XX. Szegedi Borfesztivál, amely a Szeged Napja Ünnepségsorozat „zászlós hajója”’. A fesztivál kilenc napon át várja a borok iránt érdeklődőket, de lesz még Hídivásár, Gasztroudvar és Kincs tér is.

Az ünnepségsorozaton belül a Borfesztivál május 16-án kezdődött. A kellemetlen időjárástól tartóknak sem kellett megijedniük, a rendezvény ugyanis kilenc napon, május 25-ig át várja a vendégeket. A látogatóknak lesz választási lehetőségük, 120 borász borait kóstolhatják majd meg. A kellemes nedűk mellett kulturális programok két színpadon is szórakoztatják a közönséget, fellép többek között a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon 5. helyezést elérő Kállay-Saunders András is.

Mucsi Zoltán színművész, akit több sikeres magyar filmből is ismerhetünk, videó üzenetet küldött Szeged népének és a Borfesztiválra ellátogatóknak: "Látogassanak ki a rendezvényre minden nap, és igyanak meg egy pohárkával, ne többel".

Az ünnepségsorozat első hétvégéjén a borászokhoz hasonlóan, a kézművesek és kézművestárgyak is várják az érdeklődőket a Kárász utca és Klauzál tér találkozásánál, a Kézművesek utcájának 18 fabódéjában.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat talán leglátványosabb eseménye a Hídivásár. Két napon keresztül elzárják a forgalom elől és a kereskedő kézművesek, iparművészek veszik át a hatalmat az amúgy autók uralta Belvárosi hidat.

Bővebb információk, a fellépők névsora, vagy az ingyenesen letölthető mobil applikáció a Szegedi Borfesztivál hivatalos oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 18. 10:55, szerda | Belföld

Közel 40 évre ítéltek egy embercsempész bandát Tatabányán

Tíz év fegyházbüntetésre és hárommillió forint vagyonelkobzásra ítélte a Tatabányai Járásbíróság a napokban első fokon egy bűnszervezet vezetőjét, akinek közreműködésével 99 migráns jutott illegálisan Németországba.

2019. Szeptember 18. 08:47, szerda | Belföld

Új típusú digitális fejlesztések indulnak a felsőoktatásban

Digitálisan jegyzetelhető, interaktív előadások, otthon is visszanézhető és értékelhető tananyag, interaktív táblák

2019. Szeptember 18. 07:24, szerda | Belföld

Több mint tízezren szavaznának átjelentkezéssel októberben

Több mint tízezren jelezték eddig, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a lakóhelyüktől távol, bejelentett tartózkodási helyükön kívánnak szavazni.

2019. Szeptember 18. 07:11, szerda | Belföld

Konferenciával ünnepli a népmese napját a Magyar Olvasástársaság

Konferenciával ünnepli a népmese napját a Magyar Olvasástársaság: a XV. Országos népmese-konferenciát szeptember 20-án és 21-én rendezik meg Százhalombattán.