Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2014. Május 17. 14:14, szombat | Belföld
Forrás: Becsei Dávid / fotó: szegediborfesztival.hu

Folyik a bor, folyik a XX. Szegedi Borfesztivál - VIDEÓVAL

Folyik a bor, folyik a XX. Szegedi Borfesztivál - VIDEÓVAL

Megnyílt a XX. Szegedi Borfesztivál, amely a Szeged Napja Ünnepségsorozat „zászlós hajója”’. A fesztivál kilenc napon át várja a borok iránt érdeklődőket, de lesz még Hídivásár, Gasztroudvar és Kincs tér is.

Az ünnepségsorozaton belül a Borfesztivál május 16-án kezdődött. A kellemetlen időjárástól tartóknak sem kellett megijedniük, a rendezvény ugyanis kilenc napon, május 25-ig át várja a vendégeket. A látogatóknak lesz választási lehetőségük, 120 borász borait kóstolhatják majd meg. A kellemes nedűk mellett kulturális programok két színpadon is szórakoztatják a közönséget, fellép többek között a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon 5. helyezést elérő Kállay-Saunders András is.

Mucsi Zoltán színművész, akit több sikeres magyar filmből is ismerhetünk, videó üzenetet küldött Szeged népének és a Borfesztiválra ellátogatóknak: "Látogassanak ki a rendezvényre minden nap, és igyanak meg egy pohárkával, ne többel".

Az ünnepségsorozat első hétvégéjén a borászokhoz hasonlóan, a kézművesek és kézművestárgyak is várják az érdeklődőket a Kárász utca és Klauzál tér találkozásánál, a Kézművesek utcájának 18 fabódéjában.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat talán leglátványosabb eseménye a Hídivásár. Két napon keresztül elzárják a forgalom elől és a kereskedő kézművesek, iparművészek veszik át a hatalmat az amúgy autók uralta Belvárosi hidat.

Bővebb információk, a fellépők névsora, vagy az ingyenesen letölthető mobil applikáció a Szegedi Borfesztivál hivatalos oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 17:35, hétfő | Belföld

Megfertőződött egy magyar a koronavírussal Japánban

Koronavírussal fertőződött meg egy magyar Japánban - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

2020. Február 24. 17:11, hétfő | Belföld

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját, az április 24-én kezdődő rendezvényen többek között az alma és csonthéjas termésű, vadontermő és bogyósgyümölcsökből készült,

2020. Február 24. 16:10, hétfő | Belföld

Több mint kétszázezer diákot várnak a pénz és vállalkozói témahétre

Több mint kétszázezer diákot várnak a március 2-án kezdődő pénz és vállalkozói témahét programjaira

2020. Február 24. 12:52, hétfő | Belföld

Földrengés rázta meg Szerencs térségét

Kisebb földrengés volt Szerencs közelében hétfő délelőtt – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.