Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Április 05. 17:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Folytatódik a ceglédi vasútvonal felújítása

Folytatódik a ceglédi vasútvonal felújítása

Folytatódik keddtől a ceglédi vasútvonal felújítása.

A Mávinform az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája, naponta több mint 210 személyszállító és 50 tehervonat közlekedik. Évente több mint 11 millióan utaznak ezen a vonalon.

Tavaly a Nyugati pályaudvar és a Városliget elágazás közötti szakasz átépítésével kezdődött a vonal felújítása, ez április 6-tól a Vecsés¬-Üllő-Monor szakaszon folytatódik, és több fázisban, várhatóan az ősz végéig tart. Az idei munkákat a MÁV 20 milliárd forintos kormányzati támogatással valósítja meg - tették hozzá.

A felújítás miatt április 6-tól június 18-ig a menetrendben is lesznek változások. Az S50-es járatok helyett váltakozó szakaszokon (Vecsés-Üllő-Monor) pótlóbuszokra kell átszállni. Néhány vonat kivételével a vonatok a Nyugati pályaudvarról korábban indulnak és később érkeznek oda, a főváros és Cegléd között ideiglenesen hosszabb lesz a menetidő. Egyes vonatok eltérő megállási renddel vagy nem teljes útvonalukon járnak, illetve a teljes útvonalon szünetel a közlekedésük - fejtették ki.

A MÁV az utazóknak azt ajánlja, hogy indulásuk előtt tájékozódjanak a menetrendekről a megújult Elvirán, illetve a MÁV mobilalkalmazás menetrendi keresőjében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.