Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 28. 15:32, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a héten a szúnyogirtás

Folytatódik a héten a szúnyogirtás

Az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében, hétfőtől újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást a katasztrófavédelem - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.

Hajdu Márton közölte: a héten Zala megyében és a Tisza-tó térségében teljes körű, vagyis légi és földi kezeléseket is terveznek a szakemberek, Baranya és Somogy megye egyes településein pedig légi beavatkozások lesznek.

Az eddig nem kezelt, Duna menti térségekben - Komárom környékén, a Dunakanyarban, Budapest egyes parti területein, Dunaújváros térségében - földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek - sorolta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszak esőzései után újabb szúnyoglárva-tenyészőhelyek alakultak ki. Ezeket a szakértők folyamatosan figyelik, és ha a lárvák tömege ezt indokolja, ismét biológiai lárvagyérítést végeznek.

Hozzátette, az elmúlt hét változékony időjárása ellenére jelentős részben sikerült pótolni a kedvezőtlen, esős időjárás miatt elmaradt munkálatokat is. Így több Duna menti régióban, például a Csepel-szigeten, néhány fővárosi kerületben, valamint Tolna megyében, Baja és Mohács térségében, továbbá az Ipoly menti településeken végül a pótnapokon tudták a szakemberek a tervezett földi irtást elvégezni.

Arról is tájékoztatott, hogy a katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen melyik napon lesz permetezés.

Az önkormányzatok a központi program mellett a saját költségvetésük terhére, önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - közölte Hajdu Márton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.