Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2018. Június 28. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a Parlamentben a költségvetésről szóló vita

Folytatódik a Parlamentben a költségvetésről szóló vita

Az Országgyűlésben ma folytatódik a kormány jövő évi költségvetési javaslatáról szóló általános vita. A képviselőknek ezúttal összesen több mint 14 óra áll rendelkezésükre véleményük kifejtésére.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, és ahogy szerdán, úgy ezúttal is a büdzsé tárgyalása az egyetlen napirendi pont.

Varga Mihály pénzügyminiszter előterjesztőként felszólalva a biztonságos növekedés költségvetésének nevezte a jövő évi költségvetést. Kijelentette: 2019-ben fegyelmezett gazdálkodás mellett is több jut a családok támogatására, a gyermekvállalás ösztönzésére, a munkahelyteremtésre, valamint a munkaerő megtartására, a nyugdíjak reálértékének megőrzésére, a gazdaság fejlesztésére, de az ország határainak védelmére is.

Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka szintén azt emelte ki, hogy a büdzsé Magyarország biztonságának megőrzését, a gazdasági növekedés fenntartását, a családok támogatását és a teljes foglalkoztatottság megteremtését tartja szem előtt. Hargitai János, a KDNP vezérszónoka ezt követően hangsúlyozta, hogy megalapozott a jövő évi költségvetés tervezete, amely folytatja az eddigi konzervatív gazdaságpolitikai gondolkodást.

Ezzel szemben ellenzéki oldalról a Jobbik vezérszónoka, Volner János a fenntarthatatlan gazdasági és társadalmi folyamatok költségvetésének nevezte az indítványt.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője jövőellenesnek minősítette az előterjesztést, jelezve, hogy ahhoz átfogó módosító csomagot nyújtanak be.

A DK szerint a kiszámíthatatlanság, a bizonytalanság és a "toporgás" költségvetéseként jellemezhető a kormány javaslata.

Az LMP úgy látja, a 2019-es költségvetésnek nincs egyetlen oldala sem, amelyből ne sütne az igazságtalanság. Hasonlóan vélekedett a Párbeszéd is, amely szerint a Fidesz-kormányzás az elszalasztott lehetőségek korszaka.

A költségvetési javaslat tárgyalása pénteken zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 16. 09:56, hétfő | Belföld

Gázpisztolyt rántott elő egy fesztivál közepén egy vanyarci férfi

Egy 60 éves vanyarci férfit állítottak elő a pásztói nyomozók a minap.

2019. Szeptember 16. 07:13, hétfő | Belföld

A vissza nem vitt ajánlóívek miatt kedd éjfélig kell kiszabni a bírságot

Kedd éjfélig kell kiszabniuk a választási bizottságoknak a bírságot, ha az önkormányzati választáson induló jelölt nem vitte vissza a választási irodához az összes kikért ajánlásgyűjtő ívet.

2019. Szeptember 16. 06:16, hétfő | Belföld

Kezdődik az egyhetes közúti razzia

Egyhetes összehangolt rendőrségi közúti ellenőrzés kezdődik ma Magyarországon.

2019. Szeptember 16. 05:02, hétfő | Belföld

Hidegfront érkezik a héten

Hétfőn napközben még melegebb lesz, kedden viszont egy hidegfront hoz lehűlést, a hét második felében azonban többfelé is lehetnek 20 fok körüli maximumok