Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2018. Június 28. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a Parlamentben a költségvetésről szóló vita

Folytatódik a Parlamentben a költségvetésről szóló vita

Az Országgyűlésben ma folytatódik a kormány jövő évi költségvetési javaslatáról szóló általános vita. A képviselőknek ezúttal összesen több mint 14 óra áll rendelkezésükre véleményük kifejtésére.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, és ahogy szerdán, úgy ezúttal is a büdzsé tárgyalása az egyetlen napirendi pont.

Varga Mihály pénzügyminiszter előterjesztőként felszólalva a biztonságos növekedés költségvetésének nevezte a jövő évi költségvetést. Kijelentette: 2019-ben fegyelmezett gazdálkodás mellett is több jut a családok támogatására, a gyermekvállalás ösztönzésére, a munkahelyteremtésre, valamint a munkaerő megtartására, a nyugdíjak reálértékének megőrzésére, a gazdaság fejlesztésére, de az ország határainak védelmére is.

Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka szintén azt emelte ki, hogy a büdzsé Magyarország biztonságának megőrzését, a gazdasági növekedés fenntartását, a családok támogatását és a teljes foglalkoztatottság megteremtését tartja szem előtt. Hargitai János, a KDNP vezérszónoka ezt követően hangsúlyozta, hogy megalapozott a jövő évi költségvetés tervezete, amely folytatja az eddigi konzervatív gazdaságpolitikai gondolkodást.

Ezzel szemben ellenzéki oldalról a Jobbik vezérszónoka, Volner János a fenntarthatatlan gazdasági és társadalmi folyamatok költségvetésének nevezte az indítványt.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője jövőellenesnek minősítette az előterjesztést, jelezve, hogy ahhoz átfogó módosító csomagot nyújtanak be.

A DK szerint a kiszámíthatatlanság, a bizonytalanság és a "toporgás" költségvetéseként jellemezhető a kormány javaslata.

Az LMP úgy látja, a 2019-es költségvetésnek nincs egyetlen oldala sem, amelyből ne sütne az igazságtalanság. Hasonlóan vélekedett a Párbeszéd is, amely szerint a Fidesz-kormányzás az elszalasztott lehetőségek korszaka.

A költségvetési javaslat tárgyalása pénteken zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 18:09, szerda | Belföld

Június 14-től ismét kötelező a katolikus híveknek a vasárnapi szentmise

Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azonban továbbra is felmentést kapnak

2020. Június 03. 17:54, szerda | Belföld

Három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Karcagi Rendőrkapitányság, miután három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

2020. Június 03. 13:58, szerda | Belföld

Májusban lassú növekedésnek indult a használtautó-piac

Májusban lassú növekedésnek indult a használtautó-piac, áprilishoz képest 17 százalékkal több használt személyautót regisztráltak - közölte a Jó.Autók.hu portál szerdán az MTI-vel a DataHouse adatai alapján.

2020. Június 03. 11:04, szerda | Belföld

Halőrt dobott a hideg tóba

Garázdaság miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfival szemben.