Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2018. Június 28. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a Parlamentben a költségvetésről szóló vita

Folytatódik a Parlamentben a költségvetésről szóló vita

Az Országgyűlésben ma folytatódik a kormány jövő évi költségvetési javaslatáról szóló általános vita. A képviselőknek ezúttal összesen több mint 14 óra áll rendelkezésükre véleményük kifejtésére.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, és ahogy szerdán, úgy ezúttal is a büdzsé tárgyalása az egyetlen napirendi pont.

Varga Mihály pénzügyminiszter előterjesztőként felszólalva a biztonságos növekedés költségvetésének nevezte a jövő évi költségvetést. Kijelentette: 2019-ben fegyelmezett gazdálkodás mellett is több jut a családok támogatására, a gyermekvállalás ösztönzésére, a munkahelyteremtésre, valamint a munkaerő megtartására, a nyugdíjak reálértékének megőrzésére, a gazdaság fejlesztésére, de az ország határainak védelmére is.

Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka szintén azt emelte ki, hogy a büdzsé Magyarország biztonságának megőrzését, a gazdasági növekedés fenntartását, a családok támogatását és a teljes foglalkoztatottság megteremtését tartja szem előtt. Hargitai János, a KDNP vezérszónoka ezt követően hangsúlyozta, hogy megalapozott a jövő évi költségvetés tervezete, amely folytatja az eddigi konzervatív gazdaságpolitikai gondolkodást.

Ezzel szemben ellenzéki oldalról a Jobbik vezérszónoka, Volner János a fenntarthatatlan gazdasági és társadalmi folyamatok költségvetésének nevezte az indítványt.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője jövőellenesnek minősítette az előterjesztést, jelezve, hogy ahhoz átfogó módosító csomagot nyújtanak be.

A DK szerint a kiszámíthatatlanság, a bizonytalanság és a "toporgás" költségvetéseként jellemezhető a kormány javaslata.

Az LMP úgy látja, a 2019-es költségvetésnek nincs egyetlen oldala sem, amelyből ne sütne az igazságtalanság. Hasonlóan vélekedett a Párbeszéd is, amely szerint a Fidesz-kormányzás az elszalasztott lehetőségek korszaka.

A költségvetési javaslat tárgyalása pénteken zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 15:04, csütörtök | Belföld

Elítélték a szurkáló utast

Négy és fél év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki tavaly részegen megszúrt egy buszvezetőt – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-it.

2019. Július 18. 13:07, csütörtök | Belföld

Rabszolgatartó család tagjait tartóztatták le Zalában

Letartóztattak egy 41 éves nőt, valamint a fiát és egyik lányát, mert a gyanú szerint évek óta több embert is „rabszolgaként” tartottak és használtak ki Pakodon

2019. Július 18. 09:52, csütörtök | Belföld

Minőségi hibát talált a Nébih több debreceni kolbásznál

Élelmiszerbiztonsági szempontból a vizsgált 20 különböző debreceni kolbász mindegyike megfelelt, minőségi, illetve jelölési hibák miatt azonban 18 esetben kellett figyelmeztetnie a gyártókat a Nébih szakembereinek.

2019. Július 18. 09:49, csütörtök | Belföld

Elrajtolt a Kékszalag Balatonfüredről

Elrajtolt az 51. Kékszalag Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 561 hajó nevezett a versenyre.