Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Július 03. 15:59, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik az országos szúnyogirtás

Folytatódik az országos szúnyogirtás

Ezen a héten további 60 ezer hektár kezelésével folytatódik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által koordinált országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Mukics Dániel emlékeztetett: a június eleje óta tartó program keretében eddig 316 ezer hektáron 764 település környékén irtották a vérszívókat. Ha az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 60 ezer hektárt fognak kezelni, ami 160 települést érint majd.

Közlése szerint a múlt héten Komárom-Esztergom megyében, Győr és a főváros környékén folytattak kezeléseket a szakemberek. Ezen a héten a viharos időjárás miatt eddig elmaradt irtást is pótolják a területen, ezen kívül Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Vas megyében írják a rovarokat.

A szolnoki és szekszárdi régióban, továbbá Baja és Mohács térségében már a második teljes körű gyérítés kezdődik el a héten. A napokban a Balatonnál, Szolnok térségében, valamint a Duna mentén végeznek biológiai lárvagyérítést - fűzte hozzá a helyettes szóvivő.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen, térképes ábrázoláson is látható a kezelt terület nagysága és az aktuális heti terv.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - közölte Mukics Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.