Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Január 24. 07:44, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Folytatódnak a magyar kormány tárgyalásai a hitelmegállapodásról

Folytatódnak a magyar kormány tárgyalásai a hitelmegállapodásról

Kedden tovább folytatódnak a magyar kormány előtárgyalásai az Európai Unióval.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden érkezik Brüsszelbe, hogy José Manuel Barroso-val, az Európai Bizottság elnökével folytassanak egyeztetéseket a különböző kérdéses pontokról. A magyar kormányfő hajlik a Brüsszel által előírt módosítások végrehajtására az IMF készenléti hitel érdekében.

Az Európai Bizottság döntését a következő parlamenti ülésen tudják megszavazni a honatyáink, ami február 13-án lesz, majd ezt követően kerülhet sor az IMF megállapodásra. A miniszterelnök pénteki nyilatkozataiból kiderült, hogy a kormány végül minden vitás kérdésben visszakozott, így elméletileg lassan elhárulhatnak az akadályok az IMF tárgyalások megkezdése előtt – írták a CIB Bank elemzői. Orbán Viktor elmondta, hogy a PSZÁF és az MNB esetleges összevonására vonatkozó rendelkezéseket is készek módosítani.

Közben Fellegi Tamás, Magyarország és az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az esetleges elővigyázatossági EU/IMF-támogatásról szóló tárgyalás megkezdéséhez szükséges intézkedésekről tárgyalt Olli Rehnnel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökével, múlt héten Brüsszelben. A miniszter megerősítette, hogy a magyar kormány továbbra is az EU/IMF-megállapodás mielőbbi elérésére és konstruktív párbeszédre törekszik a hivatalos tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételekről, a jegybanktörvény módosításáról és a Magyarország iránti bizalmat erősítő lépésekről. Fellegi Tamás a találkozón elhangzottakat értékelve hangsúlyozta, hogy bízik a formális tárgyalások mielőbbi elindulásában és gyors lezárulásában. Fellegi Tamás ismételten megerősítette, hogy a támogatás lehívására nincs azonnal szüksége Magyarországnak, ezért indokolt, hogy a megállapodás tartalmazzon elővigyázatossági elemeket.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:38, kedd | Belföld

Katasztrófavédelem: 85 ezer hektárom irtják a héten a szúnyogokat

A héten 85 ezer hektárnyi területen irtják a szúnyogokat a szakemberek - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-t.

2023. Május 30. 13:30, kedd | Belföld

A NATO elítéli a KFOR-csapatok elleni támadásokat Észak-Koszovóban

A NATO vasárnap este kiadott sajtóközleményében elítélte a parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erő, a KFOR katonái ellen elkövetett provokálatlan támadásokat Észak-Koszovóban, amely során több katona megsebesült.

2023. Május 30. 13:24, kedd | Belföld

Költségvetés 2024 - Jövőre is brutális összeget költ a kormány a rezsivédelemre

Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.

2023. Május 30. 10:56, kedd | Belföld

Rendőrökre támadtak a gyámügyintézés során - Videó