Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Február 21. 09:32, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Folytatódnak a német repülőtéri sztrájkok, budapesti járatot is töröltek

Folytatódnak a német repülőtéri sztrájkok, budapesti járatot is töröltek

Folytatódik csütörtökön a biztonsági személyzet sztrájkja a düsseldorfi és a köln-bonni repülőtéren. A Budapest Airport honlapja szerint reggelig a Lufthansa német légitársaság és a United Airlines törölte egy-egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát.

A hajnalban kezdődött munkabeszüntetés délelőtt 10 óráig tart. Reggelig a két repülőtéren összesen csaknem száz járatot kellett törölni. Fennakadásokra, késésekre a sztrájk végeztével is számítani kell Düsseldorfban, Németország harmadik legnagyobb repülőterén és a köln-bonni nemzetközi repülőtéren is.
A januárban kezdődött tiltakozó akciók oka, hogy megrekedtek a bértárgyalások a munkaadók és a repülőtéri biztonsági szakmában dolgozó munkavállalókat képviselő Verdi szakszervezeti szövetség között. A Verdi szerint mintegy 30 százalékos, az órabérre vetítve 2,50 eurós béremelésre van szükség. A munkaadók szerint a követelés túlzott, a munkabeszüntetés pedig aránytalanul nagy mértékben akadályozza a közlekedést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere