Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 05. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fónagy: nem a nagyfogyasztók fizetik a rezsicsökkentést

Fónagy: nem a nagyfogyasztók fizetik a rezsicsökkentést

Alaptalan, hogy a nagyfogyasztókkal és a közepes-, valamint a kisvállalkozásokkal fizettetnék meg a szolgáltatók a lakossági rezsicsökkentés árát – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. A politikus közölte, Magyarországon versenyhelyzet van, és a Magyar Energia Hivatal is folyamatosan vizsgálja a szolgáltatókat, hogy ne terhelhessék át a költségeiket.

A kormány alapvető célja, hogy a családok helyzetén könnyítsen, és nem az, hogy a szolgáltatók profithelyzetét javítsa vagy a korábbi, számukra nagyon előnyös profitszerkezetet megtartsa. „Az a feltételezés, mely azt mondja, hogy a szolgáltatók a lakosság számára nyújtott árkedvezményt azt a gazdasággal, elsősorban a nagyfogyasztókkal fizetteti meg, az szakmailag sántít.” A nagyfogyasztók versenyhelyzete ugyanis lényegesen erősebb, mint a családoké – tette hozzá Fónagy János.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport fideszes vezetője azt közölte, hogy a Főtáv és a fővárosi önkormányzat még az előző kormányzat idején kötött olyan, a politikus szerint, törvénytelen megállapodást, amelynek segítségével egy alapítvány működési költségeit is beépítették az árba. Ezzel csaknem négymilliárd forinthoz juttatták az alapítványt, ami Németh Szilárd szerint az árdrágítás bűntettét is kimeríti.

A képviselő közölte, több fogyasztóvédelmi problémát is felszínre hozott a rezsicsökkentés. Ennek nyomán feljelentés született a korábbi fővárosi távhődíj-megállapítás miatt, próbaperek indulhatnak bizonyos helyeken a szemétszállítás drágulásával kapcsolatban, továbbá még mindig vizsgálják a hibás formátumú rezsiszámlákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.