Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 04. 09:14, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Fórum a valóságról

Fórum a valóságról

Kránitz László vendége volt Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes (MSZP) Kónyban

Kránitz László, az MSZP, Együtt, DK, PM, MLP összefogás képviselőjelöltje tartott fórumot Kónyban, ahol Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes (MSZP) volt a vendége.

A fórum nyitányaként Kránitz László elmondta, hogy az elmúlt hetekben a választókerületet járva személyes tapasztalatokat szerzett az emberekben eluralkodott félelemről és a szegénységről. A jelöltségét támogató aláírások gyors összegyűjtése is azt jelezte, hogy a rábaközi emberek is változást, kormányváltást akarnak. Sokan nem merik kimondani a véleményüket, de mindenkit arra bíztatott, menjen el szavazni április 6-án, mert nem az otthoni elégedetlenkedés és panaszkodás, hanem a szavazás hozza el a várva várt változást.

Lukács Zoltán bevezetőjében arról beszélt, hogy a kormányt szolgáló média már nem a valóságot, hanem annak fideszes mását sugározza. A hiteles tájékoztatást nem a különböző pártok által fenntartott pártsajtók hozzák el, hanem a mára teljesen megszüntetett, elzüllesztett közmédia, amit a kormányváltás után majd újra kell építeni. Megfogalmazása szerint az éhező ember a tévé híradóból nem hiszi el, hogy ő most tulajdonképpen jóllakott.

- Mit hozott a 2/3-os kormánytöbbség az országnak?- tette fel a kérdést. Válasza szerint a demokrácia lebontását annak érdekében, hogy büntetlenül lehessen ellopni az ország pénzét. Példaként említette a magánnyugdíj megtakarítások állami lenyúlását, amiről az emberek fel sem fogták, hogy a saját pénzüket veszítették el. Ebbe a sorba illeszkedik a közbeszerzések törvényi manipulálása, ami KÖZGÉP sok száz milliárdos bevételét eredményezte. Ebben persze a cég csak pénzt nyer, a munkát másokkal végezteti, aztán vagy kifizeti az alvállalkozóit, vagy nem. Ide tartozik a paksi atommutyi is, ami 3000 milliárdos terhet, és teljes orosz kiszolgáltatottságot hoz Magyarországnak. Ez a mai ukrán helyzetet látva életveszélyes az ország számára. Bevezetője végén Lukács Zoltán kifejtette, hogy a kormánypárti média túlsúly azt próbálja sulykolni az emberekbe, hogy a választás eldöntött, a kormány nem leváltható.

- Az ellenzéknek ma már több a támogatója mint a kormánynak, az a dolgunk, hogy a választója is több legyen! Ezért ma már csak az a feladat, hogy a kormányt leváltani akarókat meggyőzzük, hogy érdemes, ezért menjenek el szavazni április hatodikán. – zárta bevezetőjét Lukács Zoltán.

A fórum végén a megjelentek kérdéseket tehettek fel a résztvevőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!