Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 11. 15:22, kedd | Belföld
Forrás: mti

Fővárosi robbantás - Újabb felvételek az elkövető ruháiról

Fővárosi robbantás - Újabb felvételek az elkövető ruháiról

Fénykép- és kamerafelvételeket tett közzé a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyészség honlapján a feltételezett Teréz körúti robbantó elkövetéskori és átöltözés utáni ruházatáról,

és a keresett férfi beazonosításához továbbra is kéri a lakosság közreműködését - közölte a főügyész kedden az MTI-vel.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a robbantás miatt előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott nyomozásban a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve elemezte a lefoglalt térfigyelő- és ipari kamerák felvételeit, ennek kapcsán közölték az újabb felvételeket a vélt elkövető ruházatáról.

A férfi a robbantás előtt, illetve azt követően egy ideig a fején egy világos színű (homok- vagy világosszürke) horgászkalapot viselt, amelyen a logó nem kivehető, valamint egy sötétkék, kapucnis, eddig azonosítatlan márkájú, pamutnak tűnő felsőruházatot, és egy szürke oldalzsebes nadrágot. A lábán egy fekete-szürke színű, fehér fűzős, feltehetően túracipő volt. Hátán egy kék színű, az Aldi áruházlánc által forgalmazott és feltehetően ott vásárolt hátizsákot vitt.

A férfi a robbantást követően a horgászkalapot egy feltehetően Decathlon áruházban vásárolt Quechua Cat for Dark Blue 2012 G1 típusú baseballsapkára cserélte, és a sötétkék kapucnis felsőre egy piros széldzsekit húzott.

A főügyész megismételte: aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyével, illetve tartózkodási helyével, valamint ruházatával kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-620-107-es számon vagy a "Telefontanú" 06-80-555-111 zöldszámán. A bejelentés a 107-es és a 112-es központi segélyhívók valamelyikén is megtehető, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.

Keresztes Imre felidézte: az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki. A bejelentő személyét bizalmasan kezelik.

Az elkövetővel kapcsolatos információkon túl a Központi Nyomozó Főügyészség két tanú jelentkezését is várja: tanúként hallgatnák ki azt a férfit, aki 2016. szeptember 24-én este foglalással kapcsolatban érdeklődött a VII. kerületben a Dob utca 63. szám alatti Queen's Court Hotel & Residence épületében, illetve annak szemközti utcafrontján, a Dob utca 60. szám alatt található Rebo Bár szórakozóhelyen. A keresett férfi ekkor világos alapszínű sportcipőt, zöld rövidnadrágot, terepmintás pólót és piros, kapucnis kabátot viselt. A férfi a vendéglátóhelyekről gyalogosan, egyedül, a Dob utcán keresztül a Kertész utca irányába távozott.

Emellett továbbra is kérik, hogy tanúként jelentkezzen a korábban közzétett képek egyikén látható kerékpáros, aki a robbantást megelőzően elhaladt a Teréz körúti helyszínen.

A VI. kerületi Teréz körúton, a Király utcánál, egy földszinti üzlethelyiségnél szeptember 24-én éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

A felvételek az alábbi linken tekinthetők meg: http://mklu.hu/?p=30856

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.