Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Május 24. 10:02, szombat | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Füge Chris Salzburgringen támad.

Füge Chris Salzburgringen támad.

A hétvégén, a Salzburg ringen folytatod a gyorsasági szakágban a versenyzésed.

Korábban indultál e mar itt, ha igen hogy tetszett a pálya vonalvezetése? Mennyire lehet itt előzni?

- Tavaly már volt lehetőségem itt versenyezni a Salzburg ringen, de azt kell, hogy mondjam nem egy bonyolult pálya. Itt, ami a legfontosabb az a szélárnyék, mivel csak pár olyan kanyar van ahol fékezni is kell, ezáltal majdnem mindenhol lehetőség van az előzésre.

Kategóriában most mennyien fogtok indulni és hol szeretnél végezni?

- Ha jól tudom a magyar 1.6 ban 13-an indulunk. Azt gondolom, hogy valahol az elején fogunk végezni, bár az autónak még nem találtuk meg a legalkalmasabb beállítását és még voltak problémák vele.

Eddig mindkét versenyeden bolt esős futamod. Mennyire szeretsz vizes pályán menni?

- Vízen menni mindig kihívás, mivel ott a legkisebb hiba is nagy bajhoz vezethet, nagyon oda kell figyelni a fékezésre is nehogy túlzottan lenyomjuk a pedált. Azt gondolom, hogy a vizes versenyek mindig izgalmasabbak és szórakoztatóbbak.

Jelenleg hol állsz a Bajnokságban?

- Az 1.3 bajnokságba jelenleg 3. vagyok, de azt nem tudom, hogy fogjuk tovább vinni a pontokat az 1.6-ba.

Most ha jól tudom már az 1.6 sporttal fogsz indulni. Ez másik kategória ugye? Volt e lehetőséged tesztelni az autót? Mivel másabb, mint az 1.3-as

- Volt lehetőségem tesztelni az 1.6-al egyszer szlovákiában, egyszer pedig Kakucson, de ez csak amolyan ismerkedés volt az autóval. Nagyon sokban különbözik az 1.3-tól és komolyabb is. Nagyobb a sebessége is természetesen és ezért még inkább oda kell figyelni a pályán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.