Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 27. 17:40, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Füge Chris: Zárulhatott volna jobban is a versenyem

Füge Chris: Zárulhatott volna jobban is a versenyem

Túl vagyunk, egy hosszú hétvégén.
Mesélnél a portálolvasóknak a pénteki tesztről és a hétvégi küzdelmes futamokról?

- Ugyebár minden verseny hétvége apéntekkel kezdődik. Ez alkalommal 4 edzésünk volt. Más pályákon általában több lehetőség van edzeni, de a Hungaroringen elég limitáltak a lehetőségek. Az első felmenetelen még tesztelés folyt, több kevesebb sikerrel nem igazán edzés. Egy kicsit vissza is kellett szokni az autóba ugyanis elég nagy szünet volt. Az igazság az, hogy nem sikerült elérnem azt az időt, amit szerettem volna, de mégis sikerrel zárultak az edzések.

Szombaton volt egy időmérő és egy verseny. Az időmérő super pole rendszerrel zajlott. Az 5. Helyre sikerült kvalifikálnom. Majd dél körül volt a versenyem.
A rajt nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de nem volt rossz. Azonban több hibát is vétettem és vissza estem a hetedik helyre, így nem tudtam sikerrel zárni ezt a versenyt

Ami viszont jelentősen változtatott a versenyen, hogy mindenkinek eső gumin kellet menni annak ellenére, hogy nem volt eső, de még harmatos se volt az aszfalt. Néhol egy kicsit csúszott nem volt akkora tapadás, mint a száraz gumin.

Vasárnapkét verseny volt. A rajt az előző verseny eredményei alapján fordított felállással zajlott, vagyis a második helyről rajtoltam. A rajt jól sikerült azonban a második kanyarban megcsúsztam és balról nekem jöttek, ami adott egy nagy pofont a futóműnek és így vissza estem és lelassultam. Ez egy nagyon küzdelmes verseny volt és kiderült, hogy ki milyen ember. Végül megint a hetedik helyen zártam. Az utolsó versenyen megint fordult a rajt felállás így a második helyről rajtoltam ismét. Egy sikeres rajt után megint volt egy baleset a kettes kanyarban, amiben én nem vettem részt szerencsémre. Aztán elkezdtünk körözni, eleinte még nem kellett védekeznem ugyanis a baleset miatt lemaradtak rólam. Később azonban felzárkóztak majd megelőztek. Az egyes kanyarban elfékeztem magam majd leestem az ívről. Így a negyedik helyen autóztam tovább, aztán egy autó megint megelőzött, de úgy gondoltam, hogy nem is baj, hiszen én fogom kergetni őt és így ő fog hibázni és majd vissza tudom előzni. Sajnos az egyik kanyarban megcsúsztam, és leszakadtam róla. Az esős gumi megint meglepett. Nem én voltam az egyetlen azonban. Végül 5. Lettem.

Miként értékeled a hétvége futamaid?
- A hétvégét értékelve, volt jó meg rossz élmény is, zárulhatott volna jobban, de ez van.

Merre visz az utad 2015-ben majd?
- 2015 szezonom még kérdéses több okból is. Valószínű, hogy kevesebb versenyen fogok tudni részt venni, mivel most érettségizek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.