Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Május 29. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Fürdőüzemeltetésről és kitüntetésekről is döntött a csornai önkormányzat

Fürdőüzemeltetésről és kitüntetésekről is döntött a csornai önkormányzat

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. május 27-i üléséről

Napirend előtt a polgármester Ángyán Csilla fazekas, népi iparművészt köszöntötte és fejezte ki a képviselő-testület elismerését a Magyar Kézművességért Alapítvány pályázatán elért eredményéért.

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta a Csornai Napközi Otthonos Óvoda szakmai munkájáról szóló beszámolót. A képviselő-testület a beszámolót elfogadta, egyben köszönetét fejezte ki az intézmény vezetőjének és munkatársainak a végzett munkájukért. Másodikként a mezőőri szolgálat tevékenységéről szóló beszámolót tárgyalta meg és fogadta el a testület. A napirend tárgyalása során elhangzott, hogy az épületbontásból származó törmeléket tilos elhelyezni a külterületi utakon.

Harmadikként tűzte napirendre a testület a közterületi ellenőrzés 2012. évi munkájáról szóló beszámolót. A beszámoló szerint a legnagyobb problémát a közterületeken az illegális hulladék elhelyezés, valamint a közúti jelzőtáblák, játszótéri eszközök rongálása okozza.

Negyedikként döntött a testület a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának felülvizsgálatáról, a megállapodás módosításáról.

Ötödik napirendként döntött a testület a Csornai Napközi Otthonos Óvoda működésének felülvizsgálatáról. A képviselő-testület az intézményben maximum 9 csoport működését engedélyezte és valamennyi csoport esetében a maximális csoportlétszám legfeljebb 20 %-kal történő átlépéséhez járult hozzá.

Hatodikként a képviselő-testület elfogadta a Vilmos Park Kft. 2013. évi üzleti tervét. A Kft. ez évre 50.050 E Ft bevételt és kiadást tervezett. Ezt követően a tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat és a Vilmos Park Kft. közti közszolgálati szerződést. A szerződés szerint a Kft. végzi a piac és a fizetőparkolók üzemeltetését, a közterületek gondozását, az önkormányzati ingatlanok takarítását és karbantartását.

Ezt követően a képviselő-testület a fürdőüzemeltetéssel kapcsolatosan döntött. Elfogadta a testület a termálkút tulajdonos EUROFARM Kft.-vel korábban kötött Együttműködési megállapodás módosítását, amely szerint az önkormányzat a hidegvízes kút működéséhez szükséges áramszolgáltatás közüzemi díját a fürdő nyitva tartása alatt köteles megtéríteni arra az időtartamra, amelyben a kertészet területén nem folyik gazdasági tevékenység. Az EUROFARM Kft. pedig köteles megtéríteni az önkormányzat felé a fürdő szezonális nyitvatartási idején kívül keletkezett, a hidegvízes kút üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatos költségeket.

Módosította a testület az április ülésén már elfogadott, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület felé benyújtandó projektötletek körét. A döntés szerint a játszótér felújítási program keretében a Soproni út 56. sz. társasház mögötti területen, a Kossuth Lajos utcában, és Kiscsornán újítana fel az önkormányzat játszótereket összesen nettó 7 M Ft költséggel. A Toldi utcai un. KRESZ Park területén többfunkciós játszótéri eszközök telepítését célozza meg az önkormányzat nettó 8 M Ft költséggel. A városban elhelyezendő 10 db 2 m2 információs felületű tájékoztató táblák telepítésére nettó 2,4 M Ft összeget tervez az önkormányzat a pályázat keretében.

Döntött a képviselő-testület a testvérvárosi kapcsolatok koordinátoráról, Biky Ottót a Kerényi György Művészeti Iskola igazgatóját bízta meg az önkormányzat és az erdélyi Gyimesfelsőlok, valamint a német Sinzing településekkel való kapcsolatok ápolásának koordinálására.

Zárt ülésen döntött a képviselő-testület a Csornahő Kft. 2013. évi üzleti tervének jóváhagyásáról, valamint a helyi kitűntetések adományozásáról.

Nagy Eszter aljegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.