Városlista
2023. március 23, csütörtök - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2012. Május 11. 07:01, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

Futóversenyt rendeznek a bécsi állatkertben

Futóversenyt rendeznek a bécsi állatkertben

Zsiráfok, pingvinek és orángutánok szurkolnak az első állatkerti futóverseny résztvevőinek, amelyet 2012. június 21-én rendeznek meg Bécsben. A bevételt jótékonysági célra fordítják.

Nem az eredmény, a részvétel a fontos – különösen igaz ez az 1. Bécsi Állatkerti Futóversenyre, amelyre profi és amatőr versenyzőket egyaránt várnak. A futókra hat kilométeres táv vár, amely az egzotikus állatok kifutói között kanyarogva mind az öt kontinensen végigvezeti a résztvevőket.

A rendezvény bevételét teljes egészében jótékonysági célra fordítják: az összeg felét a jegesmedvék kifutójának felújítására használják fel, míg a másik felét „A levegő gyermekei”, pulmonális hipertóniában szenvedő kis pánciensek kapják. „A futóversennyel ritka állatfajokat és betegségeket kötünk össze, hogy felhívjuk a figyelmet arra, milyen nagy szükségük van a támogatásra” – magyarázza Gerry Fischer a kezdeményezés elnöke.

Mivel a pulmonális hipertóniában szenvedő gyerekek vérében túl kevés az oxigén, a kicsik mindig fáradtak, gyakran betegek és magányosak. Nincs energiájuk játszani, szaladgálni és táncolni, ráadásul gyógyíthatatlanok. Értük futnak június 21-én hozzátartozók, barátok, orvosok és mindazok, akik segíteni szeretnének nekik.

Nevezni on-line a www.zoolauf.at oldalon lehet, a nevezési díj 35 euró. A résztvevők száma limitált. Az állatkerti futóverseny 19 órakor kezdődik és fergeteges After Run Partyval ér véget az ORANG.erie-ben - tudatta a Compress.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / www.zoolauf.at

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán vezérkar: folytatódnak a súlyos harcok Bahmutban

A legsúlyosabb harcok szerdán a Donyeck megyei Bahmut déli és északi részeiben zajlottak, az orosz erők emellett folytatták támadásaikat a régióban Avgyijivka és Marjinka irányában - írta az ukrán vezérkar helyzetjelentésében.

2023. Március 22. 07:18, szerda | Külföld

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

A Kína által javasolt béketerv alapját képezheti az ukrajnai helyzet megoldásának - jelentette ki Vlagyimir Putyin, miután kedden a Kremlben Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt.

2023. Március 20. 12:15, hétfő | Külföld

Petr Pavel: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét - jelentette ki a cseh elnök.