Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Február 16. 13:36, szerda | Helyi
Forrás: Rendőrkapitányság Csorna

Gépkocsifeltörések Csornán

Gépkocsifeltörések Csornán

A Csornai Rendőrkapitányság felhívása alapján tájékoztatjuk tisztelt olvasóinkat, hogy a közelmúltban több olyan gépjárművel kapcsolatos bűncselekmény is megvalósult területünkön, melyek tanulságként szolgálhatnak hasonló bűncsel

Gépjárműfeltörések csoportjába tartozó bűncselekmények közül az alábbiakat emelnénk ki:

A 2011.01.15. napon Csorna, nyugati részén az egyik utcában az út szélén parkoló AUDI A4 típusú gépkocsi jobb első ablaküvegét ismereten tettes betörte, majd a gépkocsiból eltulajdonított egy autós táskát, a benne lévő kb. 70.000 Ft-al, a sértett és a jármű okmányaival, s egy másik jármű okmányaival együtt.

2011.01.27.-én ismeretlen tettes a sértett csornai családi háza előtt parkoló Renault Megane Scenic típusú gépjárművének bal hátsó ablakát betörte és abból eltulajdonította kézitáskáját a benne lévő, iratokkal együtt.

Ugyanezen a napon Farád községben is hasonló bűncselekmény történt, ahol ismeretlen elkövető a sértett lakóhelye előtt leparkoló Citroen Xsara gépjármű jobb első ablakát betörte és abból élelmiszert, tankönyveket és egyéb iratokat tulajdonított el.

Gépjárművekkel kapcsolatos lopások, és szándékos rongálás csoportjába tartozó bűncselekmények közül az alábbiakat emelnénk ki:

Ismeretlen elkövető 2011. január elején Csorna belvárosában két különböző helyszínen két Opel típusú és azonos színű személygépkocsi visszapillantó tükrének hátsó burkolatát jogtalanul eltulajdonította el, miközben a tükör részt megrongálta.

Eltávolítással történő egyedi azonosító jel meghamisítása bűntettét követte el az a személy, aki a 2010. 12. 16. napon a késő esti órákban Csorna belterületén a sértett családi háza előtt, az utcai hídon parkoló Opel Astra H típusú gépkocsijáról jogtalanul eltulajdonította a jármű első és hátsó rendszámtábláját.

Több mint kettő hónappal később ismét hasonló bűncselekmény történt szintén Csorna belvárosában, ahol a sértett lakóhelye előtt az utcán parkoló fentivel azonos típusú és színű személygépkocsi mindkét rendszámtábláját ismeretlen elkövető jogtalanul eltulajdonította.

Tekintettel arra hogy területünkön több, hasonló bűncselekmény is előfordult az elmúlt időszakban az alábbiakat tanácsoljuk:

Személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, és a gépjármű okmányait soha ne hagyják a járműben!

Ne hagyjanak csomagot, mobiltelefont és egyéb műszaki cikkeket az utastérben!

Minden esetben zárják le járművet, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót akkor is, ha csak pár percre szállnak ki!

Amennyiben lehetőség van rá, járműveikkel kerítésen belül, zárt helyen parkoljanak, ne hagyják járműveiket éjszakára az utcán!

Ne adjanak esélyt a tolvajoknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei