Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Február 27. 18:38, csütörtök | Életmód
Forrás: gyogytornaszom.hu

Gerinc gyógytorna derékfájósoknak

Gerinc gyógytorna derékfájósoknak

Gyakran tapasztalható jelenség az emberek körében, hogy fáj a derekuk.

Elég lehet ehhez egy rossz, és hirtelen mozdulat, de a leggyakoribb oknak a rossz tartás tekinthető. Sokan észre sem veszik, hogy ülőmunkájuk során egy olyan testtartást vesznek fel, ami nem épp gerinckímélőnek tekinthető. Már csak akkor jut eszükbe, hogy ez is lehet az ok, amikor megjelennek a kelletlen tünetek. A helytelen testtartás akkor is kialakulhat, ha sok stressz éri valakit. A derékfájás megjelenésének tehát több oka is lehet, de ha már meg van a gond, a lényeg mindenkinek az szokott lenni, hogy fájdalmuk enyhüljön. Nem elég azonban pusztán pihenni, és fájdalomcsillapítókat használni, hiszen ezek csak időlegesen oldhatják meg a panaszokat, de fenn áll a lehetősége, hogy újra és újra visszatér majd a derék környéki kellemetlen érzés. A végső célja viszont mindenkinek az, hogy teljesen tünetmenetes élhessék az életüket.

Nem mindenki számára köztudott az, hogy a gerinc eredetű panaszok általában a derékban okoznak gondot. Ennek tünete lehet az egyszerű fájdalom, esetleg a zsibbadás, vagy akár a merevség is. Nem érdemes halogatni a szakember felkeresését akkor, ha már régóta fáj, vagy sűrűn előjön a derékbántalmunk. Mivel a kellemetlen tünetek egész nap végigkísérhetnek minket, nagyon megnehezíthetik az életünket nem csak otthon, de a munkahelyen is. Azok pedig, akik folyamatosan derékgondokkal küzdenek, egy idő után egyre nehezebben tudják a maximumot nyújtani. A gerincfájdalmakat kortól függetlenül komolyan kell venni (forrás: gyogytornaszom.hu). Talán nem is gondolnák, de gyógytornával sokat lehet javítani az állapotunkon gerinc problémák esetében! Sajnos gyakori jelenségnek számít az, hogy hosszú várakozás szükséges, mire be tudunk kerülni egy jó gyógyterapeutához. Amikor viszont az embernek fájdalma van, akkor minden nap, sőt minden óra számíthat!

Van azonban egy olyan gyógyközpont Budapesten, ahova gyorsan és egyszerűen be lehet jutni, legyen szó bármilyen típusú mozgásszervi panaszról. A linkelt oldalra kattintva meg is találhatják ezt a helyet! Náluk számos szakember áll a betegek rendelkezésére, akik különböző módszereket alkalmazva igyekeznek segíteni az emberek fájdalmán. Mivel egy alapos állapotfelméréssel kezdik meg a páciensek gyógyítását, ezért nem csak a panaszokat szüntethetik majd meg, de magát az okot is kezelni tudják. Ehhez, nem is kell olyan sok idő, hiszen ahogy azt majd olvashatják, 10 alkalom után már akár teljesen fájdalommentesek is lehetnek azok, akik esélyt adnak a különböző fizioterápiás módszereknek! Ne gondolkodjanak sokat az első lépés megtételén, hiszen rövid időn belül nem csak panaszaik szűnhetnek meg, de újra sportolhatnak, könnyedén hajolhatnak majd le, és az alvás is ismét pihentetőbb lehet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.