Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Május 18. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Bágyogszovátért Egyesület

Gondolatok a szemét körül

Gondolatok a szemét körül

Sajnos több a szemetelő mint a szemétszedő!

A Bágyogszovátért Egyesület 2007 óta kilencedik alkalommal hívta mindazokat szemétgyűjtésre, akik fontosnak érzik környezetünk megtisztítását, rendbetételét, a környezettudatos gondolkodás elterjedését. Elöljáróban leszögezhetjük, hogy nincs okunk nagy dicsekvésre, de talán nem is vagyunk az utolsók között azon a téren, hogy melyik település és környéke a legszennyezettebb.

Hívásunkra összesen 17 fő jelentkezett, akik kitakarították a községtábla és a 85-ös főút közti bekötőút mindkét oldalát, az autóbuszforduló környékét, és megszüntették az ott található kaotikus állapotokat. Az időpont nem volt a legkedvezőbb, hisz erre az időszakra már olyan magas az aljnövényzet, hogy nehéz megtalálni az eldobott szemetet, de az országos akcióhoz csak május 15-17 között lehetett csatlakozni.

Az viszont elgondolkodtató, hogy egy család kivételével senki nem gondolta úgy, hogy gyermekével közösen eljön közénk, egyetlen középiskolás és fiatal felnőtt sem gondolta úgy, hogy a természet megóvásához ő is hozzájáruljon ezen a módon. A néptánccsoport, valamint a lövészklub néhány képviselőjén kívül a községben működő szervezeteink sem aktivizálták magukat.

Pedig egy dolgot biztosan állíthatunk: aki egyszer összeszedi mások szemetét, az egészen biztos, hogy maga sosem lesz szemetelő. Egyetlen hasznosan töltött nap a természet védelmében többet jelent, mint száz papírra fektetett intézkedési terv.

Akik május 16-án önkéntes munkával tisztították környezetünket:
Boros József, Csigi László, Darázsdi Zsolt, Eszes Béla, Gombás Zsolt, Hitter Gergő, Hitter Imre, Hitterné Berkes Krisztina, Kasza István, Kovács Ferenc, Oláh Zoltán, Szűcs Gábor, Takács Csaba, Torma József, Zsédely István, Zsédely Zoltán, Zsédely-Torma Annamária.
Külön köszönet a technikai feltételek biztosításáért Darázsdi Zsoltnak, Takács Csabának, Torma Józsefnek, Zsédely Zoltánnak.

Bágyogszovátért Egyesület

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.