Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2015. Május 18. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Bágyogszovátért Egyesület

Gondolatok a szemét körül

Gondolatok a szemét körül

Sajnos több a szemetelő mint a szemétszedő!

A Bágyogszovátért Egyesület 2007 óta kilencedik alkalommal hívta mindazokat szemétgyűjtésre, akik fontosnak érzik környezetünk megtisztítását, rendbetételét, a környezettudatos gondolkodás elterjedését. Elöljáróban leszögezhetjük, hogy nincs okunk nagy dicsekvésre, de talán nem is vagyunk az utolsók között azon a téren, hogy melyik település és környéke a legszennyezettebb.

Hívásunkra összesen 17 fő jelentkezett, akik kitakarították a községtábla és a 85-ös főút közti bekötőút mindkét oldalát, az autóbuszforduló környékét, és megszüntették az ott található kaotikus állapotokat. Az időpont nem volt a legkedvezőbb, hisz erre az időszakra már olyan magas az aljnövényzet, hogy nehéz megtalálni az eldobott szemetet, de az országos akcióhoz csak május 15-17 között lehetett csatlakozni.

Az viszont elgondolkodtató, hogy egy család kivételével senki nem gondolta úgy, hogy gyermekével közösen eljön közénk, egyetlen középiskolás és fiatal felnőtt sem gondolta úgy, hogy a természet megóvásához ő is hozzájáruljon ezen a módon. A néptánccsoport, valamint a lövészklub néhány képviselőjén kívül a községben működő szervezeteink sem aktivizálták magukat.

Pedig egy dolgot biztosan állíthatunk: aki egyszer összeszedi mások szemetét, az egészen biztos, hogy maga sosem lesz szemetelő. Egyetlen hasznosan töltött nap a természet védelmében többet jelent, mint száz papírra fektetett intézkedési terv.

Akik május 16-án önkéntes munkával tisztították környezetünket:
Boros József, Csigi László, Darázsdi Zsolt, Eszes Béla, Gombás Zsolt, Hitter Gergő, Hitter Imre, Hitterné Berkes Krisztina, Kasza István, Kovács Ferenc, Oláh Zoltán, Szűcs Gábor, Takács Csaba, Torma József, Zsédely István, Zsédely Zoltán, Zsédely-Torma Annamária.
Külön köszönet a technikai feltételek biztosításáért Darázsdi Zsoltnak, Takács Csabának, Torma Józsefnek, Zsédely Zoltánnak.

Bágyogszovátért Egyesület

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 10:40, szombat | Helyi

422 ellenőrzésből 3 ittas vezetőt szűrtek ki tegnap a rendőrök

Alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé!

2021. Január 15. 16:00, péntek | Helyi

Egy család négy tagja halt meg egy szabálytalan előzésben

Bennégtek az ütközés következtében kigyulladt személygépkocsiban.

2021. Január 15. 13:00, péntek | Helyi

Mától regisztráció kell az ausztriai határátlépéshez

Szigorítottak az osztrákok.

2021. Január 15. 09:00, péntek | Helyi

Önkéntesek csatlakozását kérik a január végi bagolyszámláláshoz

Erdei fülesbagoly országos felmérés 2021 január 29-február 1.