Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 04. 08:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Gumicsővel szívta le mások kocsijából az üzemanyagot a 60 éves férfi a fővárosban

Gumicsővel szívta le mások kocsijából az üzemanyagot a 60 éves férfi a fővárosban

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 60 éves férfi ellen, aki 2020 tavaszán-nyarán két gépkocsiból is gumicső segítségével lopott üzemanyagot, illetve egy harmadik esetben megzavarták cselekménye közben. A kerületi ügyészség a férfi börtönbüntetésre ítélését indítványozta.

A vádirat szerint a férfi 2020 áprilisában és júniusában, az éjszakai órákban gumicsővel és kannával Zugló utcáin két kocsiból üzemanyagot szívott le és lopott el. Harmadik cselekményének elkövetése közben a férfit megzavarták, és menekülés közben elfogták.

Az elkövető továbbá 2020 tavaszán egy fóti áruházban szeszesitalt, mobiltelefont és kézfertőtlenítőt lopott, oly módon, hogy azokat a ruházatába rejtette, a biztonsági szolgálat azonban feltartóztatta.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit – büntetett előélete miatt, mint különös visszaesőt – 3 rendbeli, részben üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével és 1 rendbeli lopás vétségének kísérletével vádolja a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A felvételen az látható, ahogy a vádlott az egyik gépkocsit kiválasztja, és – takarásban – üzemanyagot szív le belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.