Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Július 12. 15:09, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Gümőkórfertőzés jelent meg egy Komárom-Esztergom megyei szarvasmarha-állományban

Gümőkórfertőzés jelent meg egy Komárom-Esztergom megyei szarvasmarha-állományban

Gümőkórfertőzés jelent meg egy Komárom-Esztergom megyei szarvasmarha-állományban - közölte vizsgálatait követően a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján hétfőn.

A telep négy állata egy korábbi ellenőrzés során kétes reakciót mutatott, a Nébih vizsgálata a diagnosztikai vágás után erősítette meg a fertőzés gyanúját. Az állományra forgalmi korlátozás érvényes, a szűrővizsgálatokat pedig folytatják, amíg teljesen fertőzésmentes lesz. Az EU-szerte egységes vágóhídi hatósági állatorvosi felügyeleti rendszernek köszönhetően nem kerülhetett közfogyasztásra hús a fertőzött állatokból - írták.

A járványügyi nyomozás szerint a fertőzés vadállatoktól származhat. Az eset ellenére Magyarország megtarthatja a gümőkórmentes minősítést, mert a fertőzött telepek száma a megengedett érték alatt maradt - olvasható a közleményben.

A Nébih korábbi tájékoztatásai szerint májusban egy Csongrád-Csanád megyei állományban azonosították a gümőkórt, az év elején pedig egy Bács-Kiskun megyei telepet kellett fölszámolni. A védekezést segítő útmutatókat a hivatal honlapján tették közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő