Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2012. Május 12. 14:05, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / Magyar Nemzet

Így trükköznek a Szép-kártyával

Így trükköznek a Szép-kártyával

Úgy tűnik, az idén bevezetett új kafetéria-rendszer sem fog ki az elfogadóhelyek kreativitásán – írja a Magyar Nemzet.

A lap egyik olvasójának tájékoztatása alapján rátaláltak egy sportboltra, ahol tíz százalék felárért akár cipőt is vásárolhatunk az eredeti funkciója szerint szálláshelyek, éttermi, kulturális és szabadidős tevékenységek finanszírozására használható Széchenyi-pihenőkártyával.

A lap telefonos érdeklődésére, hogy mi indokolja a tízszázalékos pluszköltséget, a boltos közölte: eredetileg nem lehetne Szép-kártyával fizetni náluk, így „van némi papírmunka is”. Hasonló ügyeskedés megy a plasztik Szép-kártyával, mint a korábbi üdülési csekkel. Valószínűleg van a sportáruház tulajdonosának olyan érdekeltsége, amely tényleges Szép-kártya-elfogadóhely, így megoldható, hogy az elszámolásban ne sportcipő, hanem mondjuk konditerem vagy éttermi fogyasztás szerepeljen – mondta az eset kapcsán Fata László kafetéria-szakértő. Szerinte a feltételezhető számlázási trükkök mellett önmagában is jogszerűtlen, hogy bizonyos termékek utalványos fizetés esetén drágábbak legyenek, mint készpénzes vásárláskor, ráadásul ilyenkor a pluszbevétel alig leplezetlenül az ügyeskedés óradíjára megy. A lap felvetésére, hogy a szóban forgó sportbolt neve több, a Szép-kártya elfogadóhelyeit listázó weboldalon is szerepel, a CafeteriaTREND.hu portált vezető szakértő rámutatott: ezek az online felületek ránézésre olyanok, mintha hivatalos kormányzati vagy kibocsátói tájékoztatások volnának több ezer üzlet felsorolásával. Valójában azonban közönséges reklámhonlapokról van szó, ahol bárki hirdetheti üzletét mint utalványelfogadó helyet.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 16:01, hétfő | Belföld

Szijjártó: Magyarországnak a legfontosabb, hogy az ország és a magyar emberek biztonságban legyenek

Magyarországnak az a legfontosabb érdeke, hogy az ország és a magyar emberek biztonságban legyenek - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszterei ülésének szünetében hétfőn.

2022. Május 16. 14:45, hétfő | Belföld

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn.

2022. Május 16. 13:05, hétfő | Belföld

A héten 109 településen irtják a szúnyogokat

A héten a tervek szerint 13 megye 109 településen irtják a szúnyogokat - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2022. Május 16. 12:05, hétfő | Belföld

Brutálisan bánt a diákokkal egy tanítónő, ütötte is őket

Durva fegyelmezési módszerei miatt emelt vádat egy Veszprém megyei tanítónő ellen a Veszprémi Járási Ügyészség, miután a pedagógus több ízben bántalmazta a rá bízott gyermekeket.