Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2016. Május 31. 07:36, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Gyanús csomagot dobtak át a Fehér Ház kerítésén, egy nőt letartóztattak

Gyanús csomagot dobtak át a Fehér Ház kerítésén, egy nőt letartóztattak

A Fehér Ház északi oldalán lévő területet rövid időre lezárták hétfőn, helyi idő szerint a kora délutáni órákban, mert egy nő gyanús csomagot dobott be a kerítésen. Később kiderült, hogy a tárgy ártalmatlan.

Az AP hírügynökség szerint a tettest azonnal letartóztatták, a rendőrség azonban pár órán keresztül nem adott részletes tájékoztatást. A titkosszolgálat, szakértők bevonásával vizsgálta a bedobott csomag - vagy doboz, vagy italos üveg - tartalmát.

Az esetről sem a közszolgálati rádió (NPR), sem a nagyobb televíziós állomások nem adtak hírt, valószínűsíthetően azért, mert mindenütt az ünnepi programokat sugározták. Az Egyesült Államokban ugyanis a hétfői nap (mint minden év utolsó májusi hétfője) szövetségi ünnep: az Emlékezés Napja (Memorial Day), amikor a háborúkban meghalt valamennyi amerikai katonára, eltűntre és hadifogolyra emlékeznek. Barack Obama elnök is koszorút helyezett el - és beszédet mondott - az arlingtoni nemzeti sírkertben, a szövetségi fővárosban pedig - csakúgy, mint valamennyi amerikai kis-, és nagyvárosban - felvonulások és ünnepi programok vannak egész nap. A rendőrség helyi idő szerint a kora esti órákban közleményt adott ki, s ebben az áll, hogy a gyanús csomag egy fémtárgy volt, semmiféle veszélyt nem jelentett, s a Fehér Ház északi oldalának zárlatát azonnal fel is oldották.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 17:05, szerda | Külföld

Újabb gazdasági mentőcsomagot jelentett be a szerb elnök

Újabb gazdaságélénkítő mentőcsomagot jelentett be Aleksandar Vucic szerb elnök, aki arról beszélt, a koronavírus-járvány sújtotta vállalatok mellett Belgrád ismét segít az állampolgárokon is.

2021. Január 27. 15:03, szerda | Külföld

Már alig bírják a terhelést a kórházak Izraelben

Izraelben már alig bírják a terhelést a kórházak a Covid-betegek magas száma miatt, a mentők a parkolókban várakoznak az új betegekkel - jelentette a 12-es kereskedelmi televízió szerdán.

2021. Január 27. 12:01, szerda | Külföld

Meghalt az angliai kórházban mesterséges táplálásról lekapcsolt lengyel férfi

Elhunyt az angliai Plymouth város kórházában az a lengyel férfi, akinek mesterséges táplálását kómás állapota miatt megszüntették, és akinek hazaszállítását több napja próbálta elérni a lengyel kormány

2021. Január 27. 08:55, szerda | Külföld

Már több mint 100 millió a fertőzöttek száma világszerte

A világon 100 248 229 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 156 941, a gyógyultaké 55 362 744 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint.