Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2016. Július 28. 07:32, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Gyanús férfi miatt kiürítettek egy bevásárlóközpontot Brémában

Gyanús férfi miatt kiürítettek egy bevásárlóközpontot Brémában

Kiürítettek egy bevásárlóközpontot szerdán Brémában, Németországban, mert gyanús férfiról tettek bejelentést a rendőrségen.

A rendőrség "nem terrorhelyzetből indul ki" - írta híroldalán a Radio Bremen közszolgálati rádió, amelynek beszámolója szerint a Weserpark bevásárlóközpont kiürítését azért rendelték el, hogy a kívülállók számára "minimalizálják az esetleges veszélyt".

A 19 éves férfi elszökött egy pszichiátriai klinikáról a közeli Bassumból. Először civil ruhás rendőrök próbálták felkutatni a bevásárlóközpontban, de miután nem találták meg és a férfit veszélyesként tartják számon, az épületet kiürítették és nagy erőket - köztük egy különleges bevetési egységet - vezényeltek a helyszínre.

A bevásárlóközpont átkutatása sokáig tarthat, mert 70 ezer négyzetméteres - áll a Radio Bremen jelentésében, amely szerint körözést adtak ki a fiatalember ellen és egész Brémában, illetve a város környékén is keresik.

Az intézkedésről a rendőrség kiadott egy közleményt, annak alapján a keresett férfi algériai származású.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 18:04, hétfő | Külföld

Moszkvában megszűnt a kötelező utcai maszkviselet

A koronavírus-helyzetben bekövetkezett pozitív változások nyomán az orosz főváros hétfőtől megszűntette az utcai maszkviselési kötelezettséget, amely azonban a zárt közösségi terek esetében továbbra is érvényben marad.

2020. Július 13. 12:58, hétfő | Külföld

Szándékosan idézte elő a sofőr a délnyugat-kínai busz-szerencsétlenséget

Az őt ért sérelmek miatt szándékosan hajtott bele egy tóba a buszsofőr múlt kedden a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban, tettével 21 ember halálát okozva

2020. Július 13. 12:02, hétfő | Külföld

Meghalt 27 évesen Benjamin Keough, Elvis Presley unokája

Meghalt 27 évesen Benjamin Keough, Elvis Presley unokája - értesült a The Hollywood Reporter.

2020. Július 13. 10:50, hétfő | Külföld

Kijárási korlátozásokat vezetnek be több katalán városban

A koronavírus-fertőzések növekvő száma miatt kijárási korlátozások bevezetését jelentette be Lleida városában és további hét katalán településen a katalán kormány vasárnap.