Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2014. Július 12. 06:00, szombat | Belföld

GYED közben munkahelyváltás? – Mi a legjobb megoldás?

GYED közben munkahelyváltás? – Mi a legjobb megoldás?

GYED közben munkahelyváltás? – Mi a legjobb megoldás? Erre kérdezett rá egy olvasó az onlinejogsebesz.hu szakértőinél. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Jelenleg GYED-en vagyok "B" cégnél. "B" cégnél 8 éve vagyok munkaviszonyban, határozatlan idejű szerződéssel. "B" cég dolgozókat ad "A" cégnek. "B" cég ezen kívül nem is alkalmaz más feladatra embert. "A" cég felmondta a szerződést "B" céggel és "C" céggel kötött szerződést a munkaerőre. Szeptember végén szerettem volna megszakítani fizetés nélküli szabadságomat és visszamenni "B" céghez. Közben "C" cég felkeresett, hogy átvennének és már most mondjak fel közös megegyezéssel "B" cégnél. Kérdésem az én szempontomból mi lenne a legjobb megoldás? Ha átmegyek elveszíteni a szabadságomat, végkielégítésemet és még a maradék fél évi GYED-emet is újra számolják?

2014. 06. 05.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

Amennyiben közös megegyezéssel mond fel a jelenlegi cégénél, s ezt követően új munkaszerződést köt egy új munkáltatóval, akkor a végkielégítése szempontjából az ahhoz szükséges idő bizonyosan újra számítódik. Ennek megfelelően a régi cégnél kell a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetésre vonatkozó megállapodásának olyannak lennie, hogy az Önre nézve kedvező legyen (tehát pl. tartalmazza a járó végkielégítés összegét is, amely egyébként a törvény szerint csak akkor járna, ha a munkáltató mondana fel, de a közös megegyezésbe természetesen ez is beleférhet). A szabadság elszámolása kötelező, a GYED elszámolása szerint történik.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Ócsai József
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 10:27, szombat | Belföld

Orbán Viktor Szerbiába utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel tárgyal - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

2023. Március 25. 10:25, szombat | Belföld

OMSZ: egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak.

2023. Március 25. 07:41, szombat | Belföld

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

2023. Március 25. 07:40, szombat | Belföld

Orbán Viktor: megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól

Megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól - jelentette be a miniszterelnök közösségi oldalán pénteken.