Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2018. Május 28. 10:08, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Gyermeknapon Csornán és Kapuváron is kinyíltak a tűzoltólaktanyák

Gyermeknapon Csornán és Kapuváron is kinyíltak a tűzoltólaktanyák

A megyében tizenöt helyszínen várták a kicsiket és nagyokat.

A Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a katasztrófavédelem idén már ötödik alkalommal ajándékozta meg a kicsiket egy igazán különleges élménnyel. A gyermekeket és szüleiket ugyanis ezen a napon az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája fogadta, hogy a családok megismerhessék a tűzoltók mindennapjait.
„Nyitott szertárkapuk 2018” elnevezésű program keretében az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége lehetőséget biztosított az érdeklődőknek arra, hogy közelről megtekinthessék a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket és a különleges felszereléseket.

Győr-Moson-Sopron megyében tizenöt helyszínen várták a kicsiket és nagyokat, a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok és katasztrófavédelmi őrsök mellett több önkéntes tűzoltó egyesület is csatlakozott a gyermeknapi rendezvényhez. A kicsik örömmel ültek fel az autókra, tetszett nekik a próbariasztás is, de a legsikeresebb program a gyorsbeavatkozóval vagy épp puttonyfecskendővel való célbalövés volt a nagy melegben.

A felhőtlen gyermeknapi jókedv biztosítása mellett természetesen más üzenete is van ezeknek a programoknak. A gyermekek és szüleik biztonságérzetét is növeli, ha közvetlen közelről láthatják a védelmüket szolgáló technikai eszközöket, gépjárműveket és felszereléseket, valamint személyesen a tűzoltóknak tehetik fel kérdéseiket. A délelőtt tíz és délután négy óra között ingyenesen látogatható rendezvény éppen ezért hallatlanul népszerű a látogatók körében. Évente húsz-harmincezer ember keresi fel gyermeknapon a tűzoltólaktanyákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás rendje pünkösd hétfőn

Mikor tegyük ki a kukát?

2024. Május 16. 09:00, csütörtök | Helyi

Rendőrök a mórichidai oviban

Az idegenekkel való találkozás- és ismerkedés szabályairól beszélgettek a gyerekekkel.

2024. Május 15. 20:05, szerda | Helyi

Megdöbbentő fordulat a kapuvári kettős gyilkosság ügyében

Egy nő és egy kisgyermek vesztette életét.