Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Július 09. 18:12, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Gyilkosságok megszervezésének gyanújával őrizetbe vették a habarovszki kormányzót

Gyilkosságok megszervezésének gyanújával őrizetbe vették a habarovszki kormányzót

Másfél évtizeddel ezelőtti gyilkosságok megszervezése és gyilkossági kísérlet gyanúja miatt őrizetbe vették csütörtökön Szergej Furgalt, az orosz távol-keleti Habarovszki terület kormányzóját.

Furgalt reggel az otthonánál fogták el kommandósok, amikor a munkahelyére készült indulni. Az akcióról készült videofelvételeket bemutatták a televízióban.

Szvetlana Petrenko, a kiemelt bűnügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője közölte: a politikust azzal gyanúsították meg, hogy 2004-2005-ben több üzletember meggyilkolását szervezte meg. Az üggyel kapcsolatban korábban már négy embert letartóztattak. A szóvivő elmondta, hogy a Furgal elleni gyanú egyebek között bérgyilkosságra, banditizmusra zsarolásra és gyilkossági kísérletre is kiterjed.

A politikust kormányzónak a nacionalista-jobboldali Liberális Demokrata Párt színeiben, 2018-ban a szavazatok csaknem 70 százalékával választották meg, a kormánypárt, az Egységes Oroszország jelöltjével szemben.

Címkék: őrzet, gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.