Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2022. Október 30. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Gyopáros: a Magyar falu program jövőre is folytatódik

Gyopáros: a Magyar falu program jövőre is folytatódik

A Magyar falu program a következő évben is folytatódni fog - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton Győrsövényházon, ahol átadták a program részeként felújított Kossuth Lajos utcát.

Gyopáros Alpár - aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is - elmondta, amikor a nyáron a parlament elfogadta a jövő évi központi költségvetésről szóló törvényt, akkor "határozottan döntött úgy, hogy még ha szűkösebb forrástömeggel is, de folytatni fogja a Magyar falu programot a kormány".

Hozzátette: nemcsak akkor kell felelős vezetőnek lenni, amikor a bőség időszaka van, hanem akkor is, amikor a szükség időszaka. Most a szükség időszakát éljük, és lehetséges, hogy ez jó ideig eltart - fogalmazott.

Kiemelte: fontos, hogy a kontinensen minél előbb béke legyen, mert közvetetten a magyar embereket is sújtják a háború és az arra adott jó vagy rossz válaszok következményei.

Gyopáros Alpár közlése szerint a győrsövényházi önkormányzat és civil szervezetek az elmúlt három évben több mint 167 millió forint támogatást nyertek el fejlesztésekre. Egyebek mellett megújult az orvosi rendelő, modern eszközökkel szerelték fel, felújították az óvodát és az udvarát, kommunális eszközt és egy falubuszt is beszereztek - sorolta.

Emlékeztetett, a tóközi település tavaly bekerült a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénybevételére jogosult települések körébe, ami azért fontos, mert így a községben is arra tudják ösztönözni a fiatalokat, hogy helyben maradjanak.

Hokstok Imre (független), a település polgármestere a Kossuth Lajos utca felújításáról elmondta, hogy a Magyar falu programból 45 millió forint támogatást kapott a település, amelyhez 700 millió forint önerőt tettek. Nemcsak az útburkolat újult meg, hanem a járda is, emellett vízelvezető árok is létesült.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 17:00, szombat | Belföld

Az Orbán-rezsim hatásai egy pszichológus szemével

Mik a rendszer működésének közvetlen és közvetett következményei, amelyeket valamennyien megszenvedünk? Meglehet, még az utódaink is.

2023. Június 03. 13:00, szombat | Belföld

Magyarországon közel 300 ezer méhcsalád pusztul el minden télen

Mit tehet egy átlagos ember a méhek védelme érdekében?

2023. Június 03. 11:10, szombat | Belföld

Orbán Viktor Törökországba utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Ankarába utazik, ahol részt vesz Recep Tayyip Erdogan török köztársaság elnök hivatali beiktatásán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 03. 11:08, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren!

Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.