Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 17. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Papp József

Gyopáros Alpár ámokfutása

Gyopáros Alpár ámokfutása

Vajon merre gurulhattak az országgyűlési képviselő gyógyszerei?

Lássuk be! Van az úgy, hogy eltervez az ember valamit, és gyorsan rá kell jönnie, hogy nem fog menni. Most így jártam én is. Tegnap kérdéseket fogalmaztam meg a Rábaköz polgármestereinek és országgyűlési képviselőjének egy ismeretlen eredetű nem nyilvános stratégiai anyaggal kapcsolatban. Kérdéseimre Gyopáros Alpár olyan dühödt, személyeskedő stílusban válaszolt, ami még engem is meglepett. Tegnap esti levelezésünket most közzéteszem. Lehet, hogy az Inforábaköz történetének leghosszabb cikke következik, de tanulságos végigolvasni.

Első levél, ezt tegnapi cikkünkben is olvashatták

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úr!

Az elmúlt napokban az országos sajtóban is visszhangot kapott a „Hatékony helyi közigazgatás” című nem nyilvános stratégiai elemzés. (A linkre kattintva olvasható) A sajtó mellett a polgármesterek is élénken érdeklődnek az anyagban megfogalmazottak iránt, sokan megkapták már más kollégáiktól.

(Ezt a levelet teljes terjedelmében tegnapi cikkünkben olvashatja, a linkre kattintva megtalálja.)

Köszönettel

Papp József

Gyopáros Alpár "válasza"

Papp József

MSZP Rábaközi szervezet elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr!

Mivel az Ön által birtokolt dokumentumból nem derül ki, hogy annak mi a forrása, mely szervezet jegyzi azt, ennek hiányában nehéz nem sületlenségnek, utcai pletykának értelmeznem az abban foglaltakat.

Kérem, nevezze meg, hogy a dokumentumot mely szervezet, intézmény készítette, kinek a részére, és milyen hatáskörben, illetőleg hatállyal.

Válaszát megköszönve, tisztelettel:

Gyopáros Alpár

Rábaköz és Sokoróalja országgyűlési képviselője

Ui.: Újfent emlékeztetnem kell elnök urat arra, hogy attól, hogy az MSZP és az Ön számára a sokoróaljai települések és a sokoróaljai emberek nem fontosak (mint arról az országgyűlési választási kampányban is tanúbizonyságot tettek), attól még Sokoróalja a választókerületünk szerves része. Kérem újra, hogy a jövőben, amikor a "Rábaköz országgyűlési képviselőjéről, választókerületéről" stb. beszél, úgy azt a Sokoróaljára is jelezze. A sokoróaljai választók nevében is köszönöm!

Válaszom Gyopáros Alpárnak

Tisztelt Képviselő Úr!

A délelőtti levelemben felvetett kérdések felbolygatták a magyar önkormányzati világot, nem véletlenül küldték szerte az országban polgármesterek egymásnak az anyagot, és több országos média is foglalkozott már vele. Sajnálom, hogy érdemi válasz helyett kommunikációs trükkhöz folyamodott. Bár világos volt Ön előtt, hogy a megkeresést, az Inforábaköz portáltól kapta (info@inforabakoz.hu), úgy tett, mintha a helyi MSZP elnöke kérdezte volna. Ilyenkor Önöknél nem válaszolni, csak gúnyolódni szokás. Felhívom szíves figyelmét, hogy saját döntésem alapján 2010 óta nem vagyok hivatásos politikus, persze elveimet világnézetemet nem adtam fel. A havi 100.000 látogatót vonzó Inforábaköz portál tulajdonosa és főszerkesztője vagyok többek közt.

Figyelemreméltó, hogy a megkeresett polgármestereknek is megküldte „válaszát”. Miheztartás végett? Örülök, hogy most nem csak a barátait tájékoztatta, és Kóny polgármesterének is írt.

Abban az egyben egyetértünk, hogy sok a sületlenség a megküldött szövegben. Az azonban ijesztő, hogy ezeket a sületlenségeket Önök a közoktatásban már bevezették, szombaton a zuhogó esőben 30.000 pedagógus tüntetett is ellene Budapesten a Kossuth téren.

Remélem, „gyors válasza” nem riasztja el a Rábaköz polgármestereit attól, hogy megírják válaszaikat a kérdéseimre. Én kíváncsi vagyok rájuk, és várom a válaszokat, ezért küldtem el levelemet másolatban a polgármestereknek is.

Üdvözlettel

Papp József

Gyopáros Alpár végleg elvesztette az önuralmát

Papp József

MSZP Rábaközi szervezete elnöke részére

Tisztelt Elnök úr!

Úgy látszik, nem csak az Ön által birtokolt dokumentum tartalmaz sületlenségeket, hanem az Ön gondolatai is. Nem mellesleg az értő olvasás is hiányozhat az eszköztárából. Ezért engedje meg, hogy segítsek, és még egyszer hangsúlyozzam: utcai pletykákkal (ne adja Isten, rosszindulatú, alaptalan híresztelésekkel) nem áll módomban foglalkozni. Amennyiben a dokumentum hitelességét, célját stb. igazolja, úgy állok rendelkezésére az adott politikai vita keretében - amennyiben Ön is felvállalja pártpolitikai elkötelezettségét.

Merthogy sem engem, sem -reményeim szerint- térségeink polgármestereit nem téveszt meg: Ön a szocialisták politikusa. Ráadásul nem önszántából, hanem a választók akaratából nem hivatásszerűen az. Amennyiben Ön ezt szégyenli, azt megértem, hisz amit (többek közt térségünkkel is) a szocialisták és Ön műveltek 2002 és 2010 között, az valóban szégyellnivaló.

Többek között az Ön hathatós "segítségének" is köszönhetően tízesével zártak be iskolák itt, Győr-Moson-Sopron megyében is, miközben megszüntettek, vagy korlátoztak olyan fontos járandóságokat, mint a családi adókedvezmény, vagy a diákhitel - "nyilvánvalóan" a gyermekvállalást és a továbbtanulást "ösztönzendő"... Érdekes, akkor nem indított politikai kampányt az Ön hirdetési újságnak álcázott pártlapja.

Ugyanakkor az Ön és elvtársai áldásos tevékenységének köszönhetően szűnt meg (szerencsére időlegesen) a Csorna-Pápa vasútvonal. És természetesen az Ön buzgó igyekezetének köszönhető, hogy nem épült egy centiméter sem a csornai elkerülőútból. És az Önök kormányzása idején adósodtak el az önkormányzataink is - szégyenletes rekordmértékben éppen a szocialista vezetésű Kóny. A sort napestig lehetne folytatni. Nem csoda hát, ha Ön szégyenli szocialista politikusi mivoltát, és sajtós álarc mögé bújik ilyenkor.

Kérem ezért, hagyjon fel a hangulatkeltéssel, és hagyja dolgozni térségeink polgármestereit: a rábaközieket ÉS A SOKORÓALJAIAKAT IS. Ha már Ön nem becsüli semmibe sem a Sokoróalján élőket....

Nyugodt estét kívánva, tisztelettel:

Gyopáros Alpár

Rábaköz és Sokoróalja országgyűlési képviselője

Erre mást nem lehetett válaszolni, csak ezt

Tisztelt Képviselő Úr!

Indulattól vezérelt válasza csak Önt minősíti. Ebben a stílusban én nem levelezek.

Érdemi vitában Ön, gyalázkodásban én nem vagyok partner.

Szép estét!

Papp József
még mindig

Ma még levelet írtam a polgármestereknek

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Polgármester Úr!

A tegnapi napon kérdéseket fogalmaztam meg a Rábaköz polgármestereinek és országgyűlési képviselőjének egy ismeretlen eredetű nem nyilvános stratégiai anyaggal kapcsolatban. Sajnálom, hogy akaratlanul is végig kellett olvasniuk (már ha megtették) azt a méltatlan levelezést, amit Gyopáros Alpár indított el rövid idővel a kérdéseim megküldése után. Képviselő úr személyeskedő, gyalázkodó stílusa tőlem távol áll. Én ezt ilyen módon folytatni nem akarom, ezért a kérdéseimet ezennel visszavonom.

Ezzel egyrészt elutasítom azt a hangnemet és magatartást, amit a képviselő tanúsított, másrészt nem akarom a térség polgármestereit -köztük sok egykori kollégámat- kellemetlen helyzetbe hozni, hogy egy dühöngő, bosszúálló országgyűlési képviselővel szemben kelljen állást foglalniuk.

A helyzet komolyságát azonban mindenképpen jelzi, hogy tegnap a TÖOSZ elnöksége állásfoglalást adott ki Nyílt válasz a „Hatékony helyi közigazgatás” című nem publikus, nem jóváhagyott stratégiai elemzésre címmel, amit levelem mellékleteként megküldök. (A linkre kattintva olvasható) Az állásfoglalást Schmidt Jenő Tab fideszes polgármestere, a TÖOSZ elnöke írta alá. Bár a kérdéseimet hivatalosan is visszavontam, azért az látható, hogy aktualitásukat, érvényességüket nem veszítették el.

Üdvözlettel

Papp József

tulajdonos, főszerkesztő

Eddig tartott a levelezés. Még néhány megjegyzés a végére. Nem vagyok mazochista. Nem okoz kéjes örömöt engem gyalázó irományok olvasása és közzététele. Most azonban úgy éreztem, ezt a levelezést „közkinccsé” kell tennem. Lássa mindenki, milyen ember az országgyűlési képviselő, mit képzel magáról, mit enged meg magának.

Nem szégyellem, nem titkolom, büszke szocialista vagyok, ezt első levelemben meg is írtam, van önbecsülésem, egyenes a derekam.

A szocialista kormány alatt Gyopáros Alpár alpolgármestersége idején, aktív közreműködésével adósították el Csornát egymilliárdos kötvénykibocsátással. Ez azonban nem látszik meg a városon, ellentétben Kónnyal, ami az igénybe vett források segítségével stabil gazdálkodás mellett látványosan fejlődött.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége sem sületlenségnek, utcai pletykának tekinti a dokumentumot. Schmidt Jenő, aki a szövetség elnöke és Tab FIDESZ-es (!) polgármestere írta alá az állásfoglalást, melyben ez van: „…a nem publikus elemzés nyilvánosságra kerülését követően az önkormányzati vezetők széles körében váltott ki megdöbbenést és felháborodást.”Meg ez: „ … az elmúlt évek centralizációs folyamatai, valamint a kormányzat önkormányzást gyengítő intézkedései már eddig is gyengítették a központi hatalommal szembeni bizalmat. Ennek következtében ma már nem elegendő, hogy a kormányzat kinyilvánítsa az elemzéssel kapcsolatban, hogy az nem tükrözi a kormányzat szándékait, konkrét bizalomépítő intézkedésekre van szükség.” Ezt majd egy fideszes rendezvényen beszéljék meg egymás között!

Én döntöttem úgy, hogy 2010-ben és azóta sem indultam semmilyen választáson, így a választók nem tudtak elküldeni, ellentétben Gyopáros Alpárral, aki 2010-ben nem kellett a csornaiaknak, az önkormányzati választáson polgármester-jelöltként csúfosan megbukott.

Ez a politikai stílus, ez a mindenkin átgázoló embertelenség taszított el a politikától, kezdtem újra saját döntésem alapján a civil életet. Ugye képviselő úr, azt még szabad? Szabad itt élnem, szabad dolgoznom, szabad együtt örülni a családommal, szabad nyitott szemmel járnom, szabad kérdéseket feltennem, szabad mulatni a barátaimmal, szabad beszélgetnem a csornaiakkal, a rábaköziekkel, szabad büszkén gondolnom a szanyi Bokrétára, ahol nagyapám elismert táncos volt, szabad büszkén néznem a csornai Pántlikában táncoló fiamat? Van egy rossz hírem! Magasról teszek rá, hogy megengedi-e, semmi köze hozzá! Ha kérdezik, akkor pedig válaszoljon tisztességesen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!