Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. Április 14. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Gyopáros Alpár: az idén ezer kilométer vidéki út újul meg a Magyar falu programban

Gyopáros Alpár: az idén ezer kilométer vidéki út újul meg a Magyar falu programban

Folytatódik a vidéki utak felújítása, az idén ezer kilométer úthálózat újul meg a Magyar falu programban - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen emlékeztetett arra, hogy a Magyar falu programban 2019 óta több mint háromezer kilométernyi, falvakon átvezető mellékutat újítottak fel.

Ilyen mellékútfejlesztési programra még nem volt példa Magyarországon - tette hozzá.

A kormánybiztos azt mondta, a Magyar falu program elindításával az volt a cél, hogy a mintegy 2900, ötezer lélekszám alatti településen élőkben megerősítsék a hitet: van jövője a magyar falvaknak, érdemes ott maradni, dolgozni, családot alapítani.

Gyopáros Alpár kiemelte, hogy mára minden kistelepülésen érzékelhető a fejlődés: az utak mellett óvodák, iskolák, orvosi rendelők, templomok újulnak meg, vagy épülnek, új közösségi terek jönnek létre.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: a választókerületéhez tartozó települések 370 programelemre hatmilliárd forint támogatást kaptak az elmúlt években a Magyar falu programban, ezt egészítette ki az útfejlesztések 3,8 milliárdos támogatása.

Hozzátette: ezen túlmenően a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 25 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett. A rendszerváltás óta soha ilyen mértékű fejlesztés nem történt a választókerületben, mint az elmúlt öt évben - jelezte Simon Miklós.

Piskolczi Géza, Bököny független polgármestere elmondta, hogy a vármegye határától Balkányig tartó 14 kilométeres út öt szakaszban készült el.

Az 1,5 milliárdos beruházáshoz 1,3 milliárd forint hazai forrást a Magyar falu program keretében biztosítottak, a többi forrást a TOP pályázatán nyerték el az útfejlesztésre - hangzott el az útszakasz átadóján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.