Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 22. 13:52, péntek | Helyi
Forrás: Győrsövényház Önkormányzat

Győrsövényházon befejeződött az óvoda és az iskola felújítása

Győrsövényházon befejeződött az óvoda és az iskola felújítása

Az energetikai felújítást az Európai Regionális Fejlesztési Alap 100%-ban finanszírozta.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult a győrsövényházi iskola és óvoda épületének energetikai korszerűsítése. A létesítmény egykor a Fricke család kúriája volt, és korábban csak a hetvenes években esett át nagyobb, de akkor is csupán részleges modernizáción. A „Győrsövényház község oktatási intézményeinek energetikai felújítása” című, TOP-3.2.1.-15-GM1-2016-00046 kódszámú 70 millió forintos európai uniós támogatás, valamint a 1361/2019. (VI. 19.) kormányhatározatban megítélt 20 millió forintos kiegészítő támogatás segítségével Győrsövényház Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani.

A beruházásnak köszönhetően homlokzat- és tetőfödém-szigetelés, fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók cseréje, napelemek és tartóelemek telepítése és beszerelése, illetve azbesztmentesítés és részbeni akadálymentesítés valósult meg. A fejlesztés eredményeként az ingatlan energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Győrsövényház Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületeken a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat. A beruházás további pozitív hozadéka a településkép javulása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.