Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2020. Május 22. 13:52, péntek | Helyi
Forrás: Győrsövényház Önkormányzat

Győrsövényházon befejeződött az óvoda és az iskola felújítása

Győrsövényházon befejeződött az óvoda és az iskola felújítása

Az energetikai felújítást az Európai Regionális Fejlesztési Alap 100%-ban finanszírozta.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult a győrsövényházi iskola és óvoda épületének energetikai korszerűsítése. A létesítmény egykor a Fricke család kúriája volt, és korábban csak a hetvenes években esett át nagyobb, de akkor is csupán részleges modernizáción. A „Győrsövényház község oktatási intézményeinek energetikai felújítása” című, TOP-3.2.1.-15-GM1-2016-00046 kódszámú 70 millió forintos európai uniós támogatás, valamint a 1361/2019. (VI. 19.) kormányhatározatban megítélt 20 millió forintos kiegészítő támogatás segítségével Győrsövényház Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani.

A beruházásnak köszönhetően homlokzat- és tetőfödém-szigetelés, fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók cseréje, napelemek és tartóelemek telepítése és beszerelése, illetve azbesztmentesítés és részbeni akadálymentesítés valósult meg. A fejlesztés eredményeként az ingatlan energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Győrsövényház Község Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő épületeken a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat. A beruházás további pozitív hozadéka a településkép javulása.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 09:00, kedd | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Hálózatkarbantartás miatt lesz áramszünet.

2020. Augusztus 03. 16:00, hétfő | Helyi

Most kedden és jövő kedden vonatpótló buszok járnak A Csorna-Sopron vasútvonalon

Vágányzári hirdetmény.

2020. Augusztus 03. 12:35, hétfő | Helyi

Fiatal fákat törtek ketté Csornán, keresik őket a rendőrök

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövetők azonosításához.

2020. Augusztus 03. 09:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három berteg emberen segíthet.