Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2016. Augusztus 11. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Gyorsulhat a magyar börtönök férőhelybővítési programja

Gyorsulhat a magyar börtönök férőhelybővítési programja

Gyorsítaná a kormány a büntetés-végrehajtási intézetek férőhelybővítését egy rendelettervezet szerint - számol be csütörtöki számában a Magyar Hírlap.

A lap szerint nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánítaná a kormány a programot, az indokolás szerint a kabinet már korábban áttekintette a feladatokat, és a szükséges forrásokat is biztosította, a végrehajtás ütemezése miatt viszont szükség van arra, hogy a hatósági ügyintézést felgyorsítsák. Ez a lépés Bátonyterenye, Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras és Ózd területén végzendő fejlesztéseknél gyorsítaná az ügyintézést.

Az új objektumok 4500 hellyel növelik a kapacitást, és új munkahelyeket is teremtenének a lap szerint. A kormány az idén 1,2 milliárdot, jövőre 30 milliárdot, 2018-ban 51 milliárdot, 2019-ben közel 20 milliárd forintot fordít a célra.

A kabinet még márciusban döntött arról, hogy 2019-ig folytatódik a fejlesztési program.

Címkék: bővítés, börtön

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 16:01, hétfő | Belföld

Szijjártó: Magyarországnak a legfontosabb, hogy az ország és a magyar emberek biztonságban legyenek

Magyarországnak az a legfontosabb érdeke, hogy az ország és a magyar emberek biztonságban legyenek - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszterei ülésének szünetében hétfőn.

2022. Május 16. 14:45, hétfő | Belföld

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn.

2022. Május 16. 13:05, hétfő | Belföld

A héten 109 településen irtják a szúnyogokat

A héten a tervek szerint 13 megye 109 településen irtják a szúnyogokat - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2022. Május 16. 12:05, hétfő | Belföld

Brutálisan bánt a diákokkal egy tanítónő, ütötte is őket

Durva fegyelmezési módszerei miatt emelt vádat egy Veszprém megyei tanítónő ellen a Veszprémi Járási Ügyészség, miután a pedagógus több ízben bántalmazta a rá bízott gyermekeket.