Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 14. 10:56, vasárnap | Helyi
Forrás: Csornai Sport Egyesület

Győzelem a hazai közönség előtt

Győzelem a hazai közönség előtt

Összecsaptak a szurkolók a meccs után.

Csornai SE - Dorogi FC 2-1 (1-1)

NB III bajnoki labdarúgó mérkőzés
Csorna 300 néző, vezette: Lapáth

Csorna: Lőre - Nagy Szabolcs, Jakab Á., Fehér K., Csonka, Dorogi, Horváth A., Véghelyi, Molnár G. (Kiss M.), Sarus (Ködmön), Gál B. (Kiss A.) vezetőedző: Varga Péter

Dorog: Grósz - Kinyik, Faragó, Máj, Kopányi, Tóth Z. (Janetka), Papes, Mészáros, Lajer (Sebestyén), Ambrus, Vigh (Sándor) vezetőedző: Miskei Attila

gólszerzők: Gál B. (13.), Dorogi (73.) illetve Vigh (45.+2)

Négy percet kellett várni az első említésre való momentumra, ekkor egy csornai szöglet után kifejelt labdát Horváth A. mellre vette, majd kapásból 25 méterről nem sokkal zúdította a kapu fölé. A 13. percben mintaszerű csornai támadás futott végig a pályán: Sarus játszott a védők mögé bemozgó Horváth A. elé, aki okosan középre gurított, Gál pedig 5 méterről könnyedén helyezett a bal alsó sarokba. 1-0. 25 percet játék után került először helyzetbe a Dorog, ekkor Tóth tört be a 16-oson belülre, majd egy szép cselt követően 8 méterről kissé jobbról lőtt, ám a játékszer a jó ütemben kivetődő Lőre lábáról a kapu fölé pörgött. Egy perc elteltével Gál 15 méteres lapos lövése középre pattant ki a vendégek hálóőréről, de a védőknek sikerült felszabadítani. A 36. percben a csornai kaputól 22 méterre jutott szabadrúgáshoz a Dorog, amit Tóth végzett el, a sorfal felett elcsavart labdája a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe. A 40. percben jobb oldali csornai beadás után a lecsorgó labdát Véghelyi futtából 20 méterről tűzte kapura, Grósz azonban nagyot nyújtózva kitolta a bal sarokba tartó lövést. Az első játékrész ráadásában egalizált a vendég együttes: egy felívelést követően Vigh elé került a játékszer, aki állítgatás nélkül 20 méterről jobbal védhetetlenül bombázott a bal felső sarokba. 1-1.

A második félidő 9. percében Tóth ügyesen szöktette a mélységből érkező Vighet, aki szabadon vezethette a labdát Lőrére, elhúzta azt a csornai kapus mellett, ám kisodródott, így estében a felső lécet találta telibe. A játékrész derekán paprikássá vált a hangulat, miután Horváth A. és Vigh vívott fejpárbajt a felezővonalnál, a dorogi játékos a levegőben lekönyökölte a hazaiak középpályását, a játékvezető azonban továbbot intett. A 72. percben Horváth A. léc alá tartó távoli lövését ujjheggyel tolta a kapu fölé Grósz. Egy perc elteltével újfent sakk-mattra kijátszott támadás végén vezetéshez jutott a Csorna: Sarus tálalt Molnár G. elé, aki a kifutó kapussal szemben önzetlenül a bal oldalról érkező Dorogihoz továbbított, a csornai szélsőnek pedig nem volt nehéz dolga a kapuba passzolni. 2-1. Az utolsó 10 percben a vendég csapat mindent egy lapra feltéve támadott, ám a hazai védelem szilárdan hatástalanította a dorogiak próbálkozásait.

Összességében egy színvonalas, lüktető iramú mérkőzésen a Csorna szervezett játékával megérdemelten győzte le jó erőből álló ellenfelét. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 90 perc során a vendég szurkolók megrongálták a csornai tribün kerítését, míg a lefújást követően a nézetletérésük a csornai szimpatizánsokkal tettlegességig is fajult.

jók: mindenki illetve senki

Varga Péter: Egy nagyon jó mérkőzésen egy Dorogival jobbak voltunk, és természetesen az egész csapat teljesítményével rászolgáltunk az itthon tartott 3 pontra.

Miskei Attila: Saját magunknak köszönhetjük a vereséget. Gratulálok a csornai csapatnak, akik sokat tettek győzelmükért.

Tüske Adrián

Címkék: csorna, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.