Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 26. 19:00, szerda | PR
Forrás: Infogyőr

Ha ablakpárkány, akkor virágok, napfény, egy kis bámészkodás…

Ha ablakpárkány, akkor virágok, napfény, egy kis bámészkodás…

De mire is szolgálnak a párkányok?

Nagyon is fontos szerepük van, hiszen a párkányok nélkül a falra vetődő eső egyből folyna be az ablak kerete alá. Az a dolguk, hogy az esőt, olvadó hó levét elvezessék, megóvva ezáltal a nyílászáróinkat.

Az már egy másik dolog, hogy ha már eme praktikus feladatot ellátják, tehetünk rájuk virágokat vagy egyéb tárgyakat is, melyek otthonunkat díszítik. Gyönyörű látványt nyújtanak az ablakpárkányokról lefutó különböző növények, főleg, ha még csodálatos virágokba öltözve pompáznak is.

Mi történik akkor, ha van már beépítve ablak, de hiányzik a párkány?

Ez egyáltalán nem probléma, hiszen bármikor utólag is beépítésre kerülhet. Akkor is, ha egyáltalán nincsen, de az sem jelent gondot, ha a meglévő párkányt szeretné valamilyen okból kicserélni. Párkányok beépítésével pedig bízza meg a szakembert, vagy az Euroline csapatát. Többféle méretben talál náluk párkányokat, könyöklőket, és színben vagy mintázatban, anyagában megfelelő végelzárókat is. Ezzel a kis eszközzel mindenképpen megnöveli a párkány élettartamát, hiszen sem víz, sem szennyeződés nem juthat általuk a párkány belsejébe.

Mi a különbség a párkány és a könyöklő között?

Az ablakpárkány az, amely a házon kívül található. Manapság a műanyag ablakok világában ezek a termékek is műanyagból készülnek.

Természetesen akkor szép az összkép, ha egységet alkot, ezért a fa ablakokhoz érdemes faerezet mintázatú műanyag párkányt beszereltetni. Ilyen esetben előre jó eldönteni, hogy milyen színű lesz az ablakok kerete, natúr, festett vagy pácolt, mert olyan színben tudjuk megrendelni a párkányokat is.

A könyöklők a belső térben találhatóak, és általánosságban keskenyebbek, mint a kültéri társaik, de természetesen nincs erre szabály, ízlés dolga az egész. Nyilván, aki alapvetően ragaszkodik a könyöklőn tartható virágokhoz, ennek megfelelően fog méretet is választani.

A közmondás pedig örök, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.

Ablakpárkányok szokatlan stílusban, szokatlan szerepben

Az ember kreatív. Szereti a helyeket, tereket nem csak széppé, de praktikussá is tenni. Az ablakpárkányok is megmozgatták az építészek figyelmét, fantáziáját, és a hagyományos szerepük mellett egyéb hasznos funkciókkal is elláták a ház eme fontos elemeit.

Különböző hasznos szerepet kaphatnak az ebédlőben vagy a konyhában, de bármelyik helyiség funkciója jó lehet egy kis fantáziadús változtatáshoz. A gyerekek szobájában vagy a nappaliban kaphat ülőalkalmatosság funkciót, a konyhában egy mély párkány alá lehet szekrényt, mosogatót tenni. A variációk végtelenek, csak a fantázia és az egyéniség szabhat neki határt. Legyünk merészek, engedjük szabadjára a képzeletünket.

Ha pedig meghoztuk a döntést, árajánlatot kérhetünk a cég szakembereitől, akik segítenek egy szép párkány vagy könyöklő megvalósításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?