Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2012. Február 13. 13:49, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ha túl sokat eszünk, feledékenyebbek leszünk

Ha túl sokat eszünk, feledékenyebbek leszünk

Kutatók kapcsolatot fedeztek fel a túlzott kalória-bevitel és a feledékenység között.

Szerintük a túl sok ételtől kétszer akkora eséllyel alakulhat ki MCI, mint az alacsony kalóriatartalmú étrendtől. Az enyhe kognitív zavar (MCI) a demencia egyik korai jele lehet.

Brit Alzheimer kutatók korábban azt mondták: az egészséges életmód segíthet megakadályozni a demencia kialakulását. Az enyhe kognitív zavart akkor kezdték mélyebben tanulmányozni, amikor rájöttek: ez segíthet megjósolni kinél alakul ki a jövőben olyan elbutulás, mint az Alzheimer.

A Mayo Klinika kutatócsapata az USA-ban 1233 70 és 89 év közötti embernél figyelte meg az étkezés hatását. Senkinek nem volt demenciája, de 163-at enyhe kognitív zavarral diagnosztizáltak - írja a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 14:23, hétfő | Belföld

Orbán Viktor a Roszatom vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 05. 14:22, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

A héten 13 vármegye 441 településén, több mint 90 ezer hektáron irtja a szúnyogokat a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.