Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Június 12. 16:58, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI/Mónus Márton

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

Rétvári Bence az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel szerint azt mondta, a Mahart, az Aktív Dunakanyar és a Dunakanyari Védegylet Alapítvány által szervezett rendezvényen egy hadihajó is részt vesz.

"Azért tudjuk ezt itt ma megtartani, mert Magyarországon az oltásoknak köszönhetően a járványhelyzet hamarabb ért véget, mint a legtöbb európai országban. Magyarországon gyorsabbak voltak az oltások, a gyorsabb oltások pedig hamarabbi nyitást, hamarabbi szabadságot jelentenek" - emelte ki az államtitkár.

Szólt arról is, a mostani eseményt a jövőben a dunakanyari szezon nyitó rendezvényének szánják, és a mostani időponthoz képest korábban szeretnék megtartani.

Közölte azt is, a Mahart dunakanyari hajójárataira tavaly 120 ezer ember váltott jegyet. Idén öt körjárattal és meghosszabbított menetrenddel várják az érdeklődőket.

Hozzátette, a Dunakanyarban akkor is sűrítették a járatokat, amikor Budapest "hiperpasszív" főpolgármestere "felszámolta" a Budapesti Közlekedési Központ hajójáratait.



Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára azt mondta: a Mahart nemcsak a budapesti hajózást mentette meg, de olyan akciói is vannak, mint például az egészségügyi dolgozókat célzó kedvezményes járatok.

"Azt gondolom, hogy ha az ilyen dolgokra koncentrálunk, akkor nem a hiperpasszivítás a jövő, hanem a cselekvő Magyarország" - fogalmazott Völner Pál.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, abban bíznak, hogy a Dunakanyar legalább olyan népszerű turisztikai célponttá válik, mint a Balaton.

Hozzátette, céljuk az, hogy megmutassák a körjáratokkal a Dunakanyarban található 72 település szépségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni