Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 03. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Halálos balesethez, szabadtéri tűzhöz is vonultak a tűzoltók

Halálos balesethez, szabadtéri tűzhöz is vonultak a tűzoltók

A 17. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hat ember sérült meg, egy ember pedig életét veszítette.

Egy személyautó és egy raklapokat szállító kamion frontálisan ütközött hétfőn kora délután a 813-as számú úton, a győri ipari park közelében. A győri hivatásos tűzoltók a mentőszolgálattal közösen, feszítő-vágó segítségével szabadították ki a roncsok közül a személyautó sofőrjét, aki a baleset következtében életét veszítette. A kamion sofőrje nem sérült meg. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Két személyautó ütközött kedden éjszaka az M1-es autópálya 149. kilométerszelvényében, Károlyháza térségében, a határ felé vezető oldalon. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Mindkét autóban csak a sofőr utazott, az egyikük könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett félpályán haladt a forgalom.

Két személyautó ütközött szerda délelőtt Győrben, a Nagy Imre utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik autót és közreműködtek az úttest megtisztításában. A balesetben nem sérült meg senki.

Kizárta egy kisgyerek a szüleit a harmadik emeleti lakásukból csütörtök este Győrben, a Lajta úton. A győri hivatásos tűzoltók létra szerrel vonultak a helyszínre, ahol a lakásba bejutva beengedték a szülőket. Az eset során nem sérült meg senki.

Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó csütörtök délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a győr-ménfőcsanaki leágazásnál. A műszaki mentést a győri hivatásos tűzoltók végezték. Személyi sérülés nem történt, a járművek elvontatásáig az érintett útszakaszon egy sávon haladt a forgalom.

Péntek délután kigyulladt egy személyautó az M1-es autópálya, 119. kilométerszelvényében lévő benzinkúton. A helyszínen lévők egy porral oltóval megkezdték a tűz oltását, mire a győri hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek már csak füstölés volt tapasztalható. Az egység egy vízsugárral visszahűtötte a felhevült járművet. Az eset során nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött szombaton délután Fertőd-Nyárligetnél, a 8531-es számú úton. Az ütközés következtében az egyik jármű felborult és a tetején állt meg. A kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autókat. Az egyik autóban utazó súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Vasúti töltés mellett mintegy ötszáz négyzetméteres területen gaz, avar, nyárfapihe és erdő aljnövényzete égett vasárnap délután Győrben, a Serfőződombi dűlőnél. A győri hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. A beavatkozás idejére a vasútvonal érintett szakaszán körülbelül egy órás időtartamban sebességkorlátozás volt érvényben. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.