Városlista
2023. március 23, csütörtök - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2020. Október 05. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Halálos munkahelyi baleset miatt nyomoztak a rendőrök

Halálos munkahelyi baleset miatt nyomoztak a rendőrök

Befejezték a nyomozást a hajdú-bihari nyomozók azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint közrejátszott annak a balesetnek a bekövetkezésében, ahol egy munkatársa életét vesztette.

A rendőrségre 2019. április 26-án 21 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy egy hajdúszoboszlói gyárban - egy térkő rakodógép üzemeltetése közben - munkahelyi balesetet szenvedett egy férfi. A nyomozók a helyszínre mentek, adatgyűjtést végeztek és a beszerzett bizonyítékok alapján gyanú merült fel arra vonatkozólag, hogy emberi mulasztás vezetett a balesethez. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálták az eset körülményeit, majd a sértett egyik munkatárását, egy 51 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki – közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a feltételezett elkövető a védelmi előírásokat figyelmen kívül hagyta, és beindította a gépet úgy, hogy a sértett a biztonsági rácson belül tartózkodott. Ennek következtében a fiatal férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően, a szakszerű orvosi ellátás ellenére életét vesztette.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a gyanúsítottal szemben. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 13:00, csütörtök | Belföld

Novák Katalin: a magyar ember segít, ha baj van

2023. Március 23. 13:00, csütörtök | Belföld

A Századvég szerint jövőre 3,4 százalékra gyorsul a növekedés

A magyar gazdaság teljesítménye az idén 0,6 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal bővülhet a 2022-es 4,6 százalékot követően - közölte a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. friss negyedéves előrejelzésében szerdán.

2023. Március 23. 13:00, csütörtök | Belföld

Ismét előrébb léptek a magyar egyetemek a brit QS szakterületi rangsorában

Ismét előrébb léptek az elmúlt évekhez képest a magyar egyetemek a brit Quacquarelli Symonds (QS) rangsorban, amely a világ több mint másfélezer felsőoktatási intézményét értékeli.

2023. Március 23. 10:00, csütörtök | Belföld

Az első magyarországi fegyveres bankrablás története 1908-ból

A századforduló nyüzsgő világa a bűncselekmények kapcsán is változást hozott – 1908-ban megtörtént hazánk első fegyveres rablása.