Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 13. 16:20, vasárnap | Helyi
Forrás: Kapuvár Önkormányzat

Hálózatban fejlesztették a humán szolgáltatásokat Kapuváron és környékén

Hálózatban fejlesztették a humán szolgáltatásokat Kapuváron és környékén

Projekt záró sajtóközlemény.

A Kapuvár Városi Önkormányzat vezetésével hat település közös projektje valósult meg az elmúlt években, és ért véget a napokban. A konzorcium a „Humán erőforrások és szolgáltatások térségközi fejlesztése Kapuvár mikrokörzetében” című, EFOP-1.5.3-16-2017-00008 számú projekt megvalósítására összesen 249,9 millió forint európai uniós támogatást kapott.
Az együttműködésben részt vevő önkormányzati partnerek: Kapuvár (főkedvezményezett), Hövej, Osli, Szárföld, Veszkény és Vitnyéd.

A projekt fő célja a humán szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása volt az érintett településeken. Emellett kiemelt szempont volt a társadalmi együttműködés előmozdítása, a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem, és a humán közszolgáltatások területén jellemző szakemberhiány enyhítését szolgáló, ösztönző programok megalkotása is. A projekt tevékenységei a helyi szükségleteken és igényeken alapultak, a helyi közösségek által kialakított, a helyi társadalom fejlődését támogató szolgáltatások bevezetésére, fejlesztésére, a közszolgáltatások elérésére fókuszáltak a megvalósítás során.

A projekt beavatkozásai, az elvégzett tevékenységek hozzájárultak a felzárkóztatás erősítéséhez, a településeken és a térségben élők munkaerő piaci helyzetének javításához, továbbá a közszolgáltatásban dolgozó emberi erőforrások minőségfejlesztéséhez. A projekt számos közösséget fejlesztő elemet, rendezvényt, képzést foglalt magában, illetve kiemelten támogatta az egészségfejlesztést. A partnerségben részt vevő településeken megvalósultak olyan fizikai fejlesztések is, amelyek a humán szolgáltatások magasabb szintű elvégzését, annak segítését teszik lehetővé a továbbiakban.
A 100%-os támogatású projekt egyik kiemelt eredménye, hogy 10 fő munkatárs foglalkoztatására is sor került az érintett településeken.
A konzorcium a projektet a pályázati felhívásban és a Támogatási Szerződésben foglaltaknak megfelelően hajtotta végre. Az elvégzett tevékenységek minden esetben támogatták a kitűzött célok elérését, és segítik az eredmények fenntartását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.