Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 12. 18:28, kedd | Belföld
Forrás: mti

Hamarosan lejár a civil szervezetek regisztrációs ideje az 1 százalékokért

Hamarosan lejár a civil szervezetek regisztrációs ideje az 1 százalékokért

Október 2-ig regisztrálhatnak az adóhatóságnál azok a civil szervezetek, amelyek 2018-ban részesülni szeretnének az 1 százalékos felajánlásokból - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint a regisztrációhoz a NAV honlapjáról már letölthető a 17EGYREG adatlap, melyet elektronikusan kell benyújtani az adóhivatalhoz. Az adatlaphoz mellékelni kell a szükséges nyilatkozatokat, okiratokat, illetve igazolást.

Az előzetes regisztráció a kedvezményezetté válás feltétele. A szervezet a regisztráció évét követő évben, azaz 2018-ban részesülhet majd 1 százalékos felajánlásokban, válhat kedvezményezetté. A határidő jogvesztő. Azon új kedvezményezett, amely idén nem regisztrál, jövőre nem részesülhet a felajánlásokból. A regisztráció visszavonásig érvényes.

A 17EGYREG adatlap alkalmas arra is, hogy a már regisztrált civil szervezet 2018. augusztus 31-ig bejelentse a NAV-hoz a kiutaláshoz szükséges adatainak (a szervezet neve, székhelye, belföldi pénzforgalmi számlaszáma) változását is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.