Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2016. Október 25. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Hamis parfümöket foglalt le a NAV

Hamis parfümöket foglalt le a NAV

Az okmányokon nem volt feltüntetve a szállított áru.

Tizenhét millió forint értékű hamis parfümöt szállított az a tehergépkocsi, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai állítottak meg Rajka térségében. A több mint négyezer darab hamisítványt lefoglalták és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A NAV Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrei az M15-ös autóúton állították meg a lengyel rendszámú, Fiat Ducato típusú teherautót. A lengyel sofőr által átadott okmányokon nem volt feltüntetve a szállított áru megnevezése és súlya. A szállítmány egy budapesti cégtől indult és Rotterdamba tartott, azonban nem jelentették be az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe (EKÁER). Ráadásul kiderült, hogy a feladó cég kényszertörlés alatt áll, így nem is végezhetne gazdasági tevékenységet.

A gyanús körülmények miatt a pénzügyőrök átvizsgálták a gépjármű rakterét, ahol nagy mennyiségű márkás parfümöt találtak. A 17 különféle márkájú – például Giorgio Armani, Hugo Boss, Gucci – és többféle kiszerelésű illatszerekről azonban kiderült, hogy hamisítványok.

A NAV munkatársai a több mint négyezer darab, tizenhét millió forint értékű hamis parfümöt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Címkék: hamis, NAV, parfüm

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 16:00, hétfő | Helyi

Kedden Kisfaludon szólal meg a sziréna

Szirénapróba lesz.

2021. Január 25. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Segítse vérével a koronavírusos betegek gyógyulását!

2021. Január 25. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Hálózatkarbantartást végez az áramszolgáltató.

2021. Január 24. 14:55, vasárnap | Helyi

Most hat ismeretlen károkozó autóst keresnek

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.