Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2017. Március 29. 13:16, szerda | Belföld
Forrás: mti

Hamis százeurósokkal csalt egy bűnbanda

Hamis százeurósokkal csalt egy bűnbanda

Hamis százeurós bankjegyekkel csalt egy bűnözői csoport, a Fővárosi Főügyészség hét ember ellen emelt vádat az ügyben - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint az ügy elsőrendű vádlottja 2015 októbere előtt, ismeretlen körülmények között szerzett hamis 100 euró címletű bankjegyeket, és azokból legalább 135-öt az általa üzemeltetett budapesti pizzériában eladott a másodrendű vádlottnak.

Az így értékesített bankjegyek értéke 13 500 euró, azaz mintegy négymillió forint volt.

A másodrendű vádlott a harmad-, negyed-, és ötödrendű vádlottal együtt forgalomba hozta a hamis bankjegyeket: interneten meghirdetett műszaki cikkeket, elsősorban mobiltelefonokat vásároltak. A hirdetőknek azt mondták, külföldről érkeznek és sietnek, ezért csak euróval tudnak fizetni. A négy férfi ezután eladta ismeretleneknek a mobiltelefonokat a Keleti pályaudvarnál, a hasznon pedig osztoztak.

A vád szerint így 80 hamis bankjegyet hoztak forgalomba, amelynek elkövetés kori értéke mintegy 2,5 millió forint volt.

Az ügy hatod- és hetedrendű vádlottja a vád szerint szintén hamis bankjegyekkel fizetett gyorséttermekben, üzletekben.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottak többségével szemben bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás miatt emelt vádat, ez a minősített eset öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Címkék: bűnbanda, euró, hamis, pénz

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 28. 16:00, csütörtök | Belföld

Pünkösdkor sincs kamionstop

A folyamatos áruellátás érdekében a nehéz teherkocsik a veszélyhelyzet idején hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. A kamionstop a munkaszüneti napokon, így a pünkösdi hosszú hétvégén sincs érvényben

2020. Május 28. 14:06, csütörtök | Belföld

Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén

Változik a vasúti menetrend a hosszú hétvégére, és szombattól életbe lép a balatoni előszezoni menetrend is, ugyanakkor a díjszabás is változik - közölte a MÁV-Start az MTI-vel csütörtökön reggel.

2020. Május 28. 09:05, csütörtök | Belföld

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Csütörtöktől visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre.

2020. Május 28. 08:31, csütörtök | Belföld

Öten meghaltak egy balesetben Balatonkenesén

Öten meghaltak, amikor egy teherkocsi és egy kisbusz rohant egymásba csütörtök reggel a 710-es főút 5. kilométerében, Balatonkenese külterületén; a főutat lezárták