Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2017. Március 29. 13:16, szerda | Belföld
Forrás: mti

Hamis százeurósokkal csalt egy bűnbanda

Hamis százeurósokkal csalt egy bűnbanda

Hamis százeurós bankjegyekkel csalt egy bűnözői csoport, a Fővárosi Főügyészség hét ember ellen emelt vádat az ügyben - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint az ügy elsőrendű vádlottja 2015 októbere előtt, ismeretlen körülmények között szerzett hamis 100 euró címletű bankjegyeket, és azokból legalább 135-öt az általa üzemeltetett budapesti pizzériában eladott a másodrendű vádlottnak.

Az így értékesített bankjegyek értéke 13 500 euró, azaz mintegy négymillió forint volt.

A másodrendű vádlott a harmad-, negyed-, és ötödrendű vádlottal együtt forgalomba hozta a hamis bankjegyeket: interneten meghirdetett műszaki cikkeket, elsősorban mobiltelefonokat vásároltak. A hirdetőknek azt mondták, külföldről érkeznek és sietnek, ezért csak euróval tudnak fizetni. A négy férfi ezután eladta ismeretleneknek a mobiltelefonokat a Keleti pályaudvarnál, a hasznon pedig osztoztak.

A vád szerint így 80 hamis bankjegyet hoztak forgalomba, amelynek elkövetés kori értéke mintegy 2,5 millió forint volt.

Az ügy hatod- és hetedrendű vádlottja a vád szerint szintén hamis bankjegyekkel fizetett gyorséttermekben, üzletekben.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottak többségével szemben bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás miatt emelt vádat, ez a minősített eset öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Címkék: bűnbanda, euró, hamis, pénz

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 17. 16:30, vasárnap | Belföld

Több mint ezer társasjátékot lehet kipróbálni a Társasjátékok ünnepén

Négyszázötven asztalon 80 játékmester segítségével több mint ezer magyar és külföldi játékot lehet kipróbálni a Társasjátékok ünnepén, amelyet november 23-án és 24-én tartanak Budapesten, a Lurdy Házban.

2019. November 17. 11:32, vasárnap | Belföld

Szerb kábítószercsempészt fogtak el Magyarországon

Egy szerb állampolgárságú férfit fogtak el a rendőrök Magyarországon, aki Hollandiából csempészett az országba nagy mennyiségű kábítószert - közölte a rendőrség a police.hu honlapon vasárnap.

2019. November 17. 10:31, vasárnap | Belföld

Nincs már árvíz miatt lezárt út Borsodban

Levonulóban a Sajó árvíze, így vasárnaptól már nincs vízátfolyás miatt lezárt út Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

2019. November 17. 08:09, vasárnap | Belföld

Átadták az idei Hazám-díjakat

Dávid Gyula irodalomtörténész, Fischer Ádám karmester, Kulka János színművész, Losonczi Ágnes szociológus, Németh Miklós közgazdász, politikus, Parti Nagy Lajos költő